maanantai 29. syyskuuta 2008

Lisää läjästä löytynyttä

Löysin läjästä toisenkin Marimekon kankaan:
Sivuverhot, jotka on ommeltu valkoisesta Maija Isolan "Presiosa" kankaasta vuodelta 1959. Kangas on leikattu puoliksi ja päärmätty kahdeksi n. 70 cm leveäksi sivuverhoksi, pituus lienee jotain 180 cm. Kangas on läpikuultavan ohutta. Tämän kuvan otin ikkunaa vasten, jotta sain painokuvion näkymään. Taidan laittaa nämä odottamaan uuden kodin valmistumista.
Lisäksi joukossa oli pari Tampellan juttua, alempana "Luumu" keittiöpyyhe. Eivätköhän sen värit ole olleet alunperin kirkkaammat. Yläpuolella taiteltuna pieni kappaverho "Yrtti" kankaasta. Siitä voisi leikata yksittäiset yrttien kuvat, laitella niihin muista kankaista kehyksiä ja ommella koko homma sitten yhdeksi peitoksi tai pöytäliinaksi.

Olen minä tehnyt muutakin, kuin pessyt ja silitellyt kankaita. Vauvan vaaleanpunainen villanuttu on ihan pian kainaloissa menossa. Olen tehnyt miehustaa yhtenä kappaleena. Suunnittelin viime yönä unta odotellessa, että taitaa olla viisainta tehdä takakappale ensin, niin saan kauluksen tehtyä sillei näppärästi samalla kuin etukappaleetkin.

Niin ja työmaalla muurataan edelleen. Isäntä olikin tuumannut, että muurataan nyt vielä nämä, ja nämä, jotka oli ollut meininki muurata vähän myöhemmin.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei Silo-ilmukka!

Tunnollinen kun olen, niin tunnustan tänään täten käyneeni kurkkimassa tekosiasi. (Huomasin ukaasin edellisen päivän lopussa!)

Voin vain ihailla tuota sun energiamäärääsi. Räteist ja lumpuist vaa ohimenne pyöräytät kaunist ja kätevää! Ja sää viel hoirat suure perheeki!

nimimerkki "neula käres vaa pinest pakost"

Ilosilmukka kirjoitti...

Terkkuja Tuulalle! Täytyyhän mullakin joku henkireikä olla, en millään aina jaksa siivoa, laittaa ruokaa, pestä pyykkiä, petata sänkyjä, kerätä leluja jne. Ja telkunkin katsominen on niin tylsää ilman käsityötä. Olen käsityöriippuvainen...