torstai 21. elokuuta 2008

Aitan aarteita

Aitasta löytyneet kankaat on nyt pesty, silitetty ja lajiteltu. Kun nyt saisi aittaan katon päälle, niin voisin viedä nämä takaisin sinne varastoon. Eihän nämä minnekään muuallekaan mahdu.
Kolme verhoa. Nämä on reilun mittaisia ja levyisiä. Ihan tasavärisiä nämä eivät enää ole. Kankaille onkin jo ihan muita suunnitelmia, kuin ikkunaan ripustus. Minkähänlaista pintaa tulisi tällä tavalla: maalataan seinä pohjamaalilla ja annetaan kuivua. Maalataan osa seinästä kuviointimaalilla, telataan sen jälkeen pala tätä kangasta maalin päälle ja otetaan pois. Tarkoitus olisi, että kangas imisi osan kuviointimaalista ja kankaan struktuuri jäisi näkyviin seinään. Seinä pitäisi jakaa jotenkin järkevästi osiin, jotta sen ehtisi kuvioida ennen maalin kuivumista. Ja tämän sepustuksen takia teen uuden luokkatunnisteen "sisustus", niin ehkä muistan tämän paremmin, kun sisustamisen aika lopulta uudessa kodissa tulee.
Lisää verhoja. Nämä on puuvillaisia ja menevät tilkkukankaiksi. Sinivalkoinen on ihan hyvässä kunnossa, vihreänkirjavassa on pesunkin jälkeen joitakin hiiren jälkiä.
Pieni pala neulosta. Pituus on jotain 40 cm. Voisihan tästä tehdä Vauvalle liivihameen tai jotain.
Lisää verhoja. Nämä vihreät ovat ihan hyvässä kunnossa ja näitä on paljon. Eivät kelpaa tilkkukankaiksi, joten taitavat mennä takaisin aittaan.
Ruudullisen pöytäliinan laitoin tilkkukankaiksi. Kukallinen verho taas joutuu varastoon. Verhoja oli alunperin kaksi, mutta toisen oli aurinko syönyt niin haperoksi, että laitoin roskiin.
Puikojakin on heiluteltu. Tässä pörröhuivi Tipulle Halpa-hallin Julia-langasta. Taitaa olla samaa tavaraa kuin Novitan Tango. Shokkipinkki lanka löytyi alekorista, maksoivat muistaakseni euron/kerä.
Neuloin huivia niin pitkäisti, kuin kahdesta kerästä riitti. Leveys 24 s, mallineule aina oikein ja puikot 5,5 mm. Huivista tuli justiin sopivan kokoinen ja ihanan pehmeä. Poika kämmötteli huivia ja sanoi, että hän voisi ottaa samanlaisen, mutta sammalen vihreänä. Eipä taida moista lankaa löytyä, ei.

Ei kommentteja: