keskiviikko 22. elokuuta 2012

Tilkkupajalla tapahtuu

Sain viimein valmiiksi keväästä asti tekeillä olleen tilkkupeiton. Tämän projektin aikaisempia vaiheita löytyy linkkiä seuraamalla. Ensin ajattelin tehdä peitosta tuon keskusta kokoisen. Tai oikeastaan ihan ensin leikkelin vain tilkkuja sen kummemmin laskematta ja sitten rupesin katsomaan, miten ne saisi yhdistettyä. Ei aina jaksa suunnitella niin tarkkaan. Käsityöt ovat minulle kuitenkin hupihommaa. Joka tapauksessa, ensin oli keskusta. Niin kuin kuvastakin näkee, keskustassa on tuollaisia simppeleitä blokkeja 48 kpl.
Keskustablokkien sivutuotteena valmistui satakunta tuollaista pienempää kahdesta kolmiosta muodostuvaa blokkia. Vähän aikaa ihmeteltyäni ompelin kaikki kolmioblokit pitkäksi nauhaksi ja reunustin keskustan sillä. Tässä vaiheessa mittasin peiton, sillä oli kokoa sellaiset 130x180 cm. 150x200 cm on normi-nukkumapeiton mitat, mistä syystä lisäsin peittoon vielä 10 sentin keltaiset reunukset joka puolelle. Näin siitä tuli fiksumman kokoinen. Riittää tarvittaessa vaikka päiväpeitteeksi.

Reunukseen meni kolmioblokkeja kuutisenkymmentä. Koska ompelin ne kaikki nauhaksi sen kummemmin laskematta, minulla on nyt nelisen metriä ko. nauhaa jemmassa. Lisäksi keskustan blokkeja jäi yli jokunen. Niistähän saisi kasattua vaikka pikkupeiton. Täytyys kattoo nyt.

Työrintamalla kesäpesti loppui ja koulu alkoi. Ilosilmukan opiskelu on monimuotoista, koululla menee suunnilleen viikko kuukaudessa. Lopun ajan ehdin sitten olla töissä, niissä vakitöissä, jotka jäivät kesäpestin ajaksi odottelemaan. Nyt on syksyn ensimmäinen kouluviikko, ja jälki sen mukaista: tähän mennessä on saatu kolme ryhmätyönä tehtävää laajaa harjoitustyötä, yksi parityönä tehtävä esitelmä ja lisäksi kolme henkilökohtaista harjoitustyötä. Mistään näistä ei ihan muutaman tunnin työllä selvitä. Tämän viikon jälkeen minulla on parin viikon loma, joka tässä tilanteessa näyttäisi tarkoittavan tiukkaa tasapainoilua koulutöiden, Pupun kotihoidon (en varmasti lähde raahaamaan tyttöä hoitoon, kun itse kerran olen kotona), kaikkien rästiin jääneiden kotitöiden, muutaman raksahomman sekä käsitöiden välillä. Ja kyllä, kaikesta huolimatta aion ehtiä tehdä myös niitä käsitöitä. Tuntuu siltä, että nyt on lisää tilkkutöitä tulollaan!

Ei kommentteja: