perjantai 17. elokuuta 2012

Eukko-sukat

Ravelryn perinneryhmässä on ollut puhetta kirjonta-aiheisesta tempauksesta. Ilosilmukalla alkoi päässä heti raksuttaa. Lopputulos on tällainen:
 Villasukat, naisten kokoa ja lankana seiskaveikkaa. Lankavalinnasta käy syyttäminen Novitan ja Suuren käsityölehden kirjoneulesukkakilpailua, jossa sukat pitää nimenomaan toteuttaa seiskaveikasta. Sukat ilmoittivat nimekseen "eukko". Jostain syystä jotkut kutileet osaa esitellä itsensä.
 Sukat sopivat justiin omaan jalkaan ja kokemus on osoittanut, että kelpaa ne silloin monelle muullekin. Tykkään näistä niin paljon, että en taidakaan hennoa lähettää näitä kilpailuun. Kilpailutöitä kun ei saa takaisin. Ja sen verran ikävä tällaista kirjoneuletta, jossa lankaa joutuu sitomaan usein nurjalla puolella, on tehdä, että en taida viitsiä tehdä toista paria kilpailuun. Tai ehtiäkään, ei sen puoleen. Näiden sukkien myötä julistan joululahjapajan avatuksi!

No mitä tekemistä näillä sitten on kirjonnan kanssa? Alla ote kirjontakirjan kuvista. Se puhukoon Ilosilmukan puolesta.
 Sieltähän ne eukot löytyi. Kirjan olen saanut ilman kansia ja osa sivuista irti anopilta joululahjaksi. Ensimmäisellä tallella olevalla sivulla on nimi "Karjalainen kirjonta", mitään muita tunnistetietoja kirjasta ei löydy. En löydä sitä netistäkään nimellä hakemalla.
Toinenkin kirjoneulesukkapari on tekeillä, nyt pääsi vaan käymään niin, että harmaa lanka loppui kesken, enkä ole vielä saanut hankittua sitä lisää. Onneksi on muita lankoja, muutenhan tässä tulisi hätä.

2 kommenttia:

Päivikki kirjoitti...

Ihana inspiraation lähde ja todella kaunis lopputulos. Onnea kisaan.

Ama kirjoitti...

Aivan ihanat!