maanantai 30. toukokuuta 2011

Neuleita ja tilkkutöitä

Tässä kaiken hässäkän keskellä on jäänyt muutama työ blogaamatta kokonaan. Nämä kaikki ovat valmistuneet jo jokin aika sitten.

Ilosilmukan äiti lopetti työuransa tänä keväänä. Tätä juhlistaen annoin äidille tee se itse -tilkkupeiton. Valitsin kankaat, sommittelin ja leikkasin valmiiksi. Laitoin pakettiin myös vanun ja vuorikankaan. Tässä yllä on kankaat lattialle leviteltynä ja aseteltuna väreittäin suunnitelman mukaan. Alakuvassa onkin sitten äidin valmis peite. Peiton koko on suunnilleen metri kertaa puolitoista. Hyvä äiti!
Veljen lapset saivat lapaset Mary Oljen ohjeista soveltaen. Punaiset tytölle, ruskeavalkoiset pojalle. Näitä on mukava tehdä, kirjoneule on niin mun juttu, ja pienet työt valmistuvat nopeasti. Lankana on Tico tico. 
 Ja nämä sitten: mysteerisukatkin olivat vielä postaamatta.
Nallella mentiin, kirjoneuleosuudessa oli muistaakseni 3 mm:n puikot ja sen jälkeen vaihdoin puoli numeroa pienempiin. Hyvät tuli.  
 Sivusta päin.
Ja vielä ilman salamaa, niin näkyy mallineule paremmin.

Viime aikoina Ilosilmukka on keskittynyt pitsin virkkaamiseen. Tänään vihloo kyllä rannetta sen verran mukavasti, että saa nähdä, pitääkö vaihtaa puikoille välillä :/ tylsää. Koulun päättymisen jälkeen olen ehtinyt tehdä yhtä ja toista muutakin kuin lankatöitä. Voisin melkein veikata, että seuraavassa postauksessa puhutaan raksasta ja sisustuksesta!

Ei kommentteja: