sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Vilinää pihassa

Pihassa on tapahtunut tänä kesän kummia. Omenapuussa on tavattu istuskelemassa vauvakirahvi, jolla on lilaa luomiväriä ja räpsyripset. 
 Kirahvi on nimeltään Rapanhapakko Narnian tarinoissa esiintyvän suistokaisen mukaan, ja se on varsinainen diivailija.
 Malli on Courtney Deleyn Baby Giraffe Amigurumi ja se löytyy Ravelrystä. Tosin Courtneyn kiraffi ei näytä harrastavan luomiväriä.

Muutakin kummaa pihassa on nähty. Tässä pihakivelle kiipeää yksisarvinen.
 Yksisarvisen malli löytyy täältä: Reuben the Unicorn. Tämän kaverin nimi on kuitenkin Orvokki.
 Pääsihän Orvokki lopulta kivelle. Olipa kiipeäminen, noin pienellä eläimellä.
 Meillä on rapun pielessä isokokoinen erikoisen reikäinen kivi. Tarina kertoo, että kivi on aikoinaan löytynyt nykyisen pihalammen kohdalta, kun lampi on joskus vuosikymmeniä sitten alunperin ruopattu. Tarina tietää kertoa myös, että kivi on taivaalta pudonnut meteoriitti. Ihan en tätä teoriaa purematta niele, mutta minusta tarina on säilyttämisen arvoinen ja kivi kuuluu paraatipaikalle pihaan. Kiven erikoisen, vähän hurjankin muodon vuoksi sitä kutsutaan meillä mörkökiveksi. Tänä kesänä mörkökiven päällä on silloin tällöin istuskellut pikkuinen porsas.
 Siinähän se nytkin nököttää. Porsaan malli on ihan omasta päästä. (Siltä se vähän näyttääkin...)

Virkatun kassin idea on Suuren Käsityölehden touko-kesäkuun numerosta. Minä tein kassin edellisessä postauksessa esitetyistä matoista yli jääneestä trikookuteesta. Lehden kassi oli tehty paksusta langasta, mutta tokihan paksukin lanka on yleensä ohuempaa kuin kude, silmukka- ja kerrosmäärät olen siis muokannut tähän sopiviksi. Mittasuhteet ovat likimain samanlaiset kuin lehden mallikassissa. Pidän kovasti tuon virkatun trikookudepinnan tunnusta.
 Koska kuteen virkkaaminen on niin hauskaa, virkkasin vielä samalla vauhdilla kaikki loput kuteet pieneksi matoksi. Vaadittiin yksi kirjava kerros, jotta sain käytettyä kuteen mahdollisimman tarkkaan. Jämiä ei jäänyt. Maton halkaisija on noin 60 cm, pikkuiseksihan tuo jäi.
Virkkuukouku näyttäisi edelleen viihtyvän hyppysissä. Kuvittelisin, että tätä samaa vaivaa saattaa olla liikkeellä muuallakin näin kesäaikaan. Kunhan päivä alkaa lyhetä ja kelit viiletä, eivätköhän puikotkin pääse taas töihin. Siihen asti virkkailen - ihan fiiliksen mukaan.

1 kommentti:

Sinikka kirjoitti...

Jopas onkin pihamaalla vipinää kerrakseen. Kauniita töitä kaikki.