maanantai 29. lokakuuta 2012

Pikkutalvi ja verhoja

Meille saatiin lunta. Semmoinen mukava rapiat 15 senttiä ja muutama aste pakkasta. Lapset pääsivät mäenlaskuun ja tekemään jälkiä hankeen. Ihana, aurinkoinen pikkutalvi kesken pimeimmän syksyn. Ilosilmukka tykkää!
 Pihalampi on saanut jääkuoren. Lohet jäivät tällä kertaa saamatta lammesta pois. Ovat mokomat niin varovaisia tänä vuonna. Söivät huonosti koko kesän ja syksyllä ei kelvannut viehe. Suunnitelmissa on laittaa pumppu laiturin päähän pitämään avantoa auki ja hapettamaan lammen vettä, niin että kalat säilyvät hengissä talven yli. Ja me päästään pilkille. Avanto pitää kyllä aidata, että lapset pysyvät poissa heikoilta jäiltä.
 Talvi pääsi tällä kertaa yllättämään ainakin Ilosilmukan. Kukkapenkin lasikukkanen sai lumikuoren.
 Kesäkukkaruukut on vielä purkamatta. Toivottavasti pakkanen ei ole halkonut niitä.
 Ompelin Tipun huoneeseen uusia verhoja. Tipu valitsi Ikean sivulta mieleisen kankaan ja minä hain kangasta Ikealla käydessä. Joko arviointi tai mittavirhe tässä on sattunut. Verho on liian lyhyt. Vähän kyllä harmittaa. Jossain vaiheessa teen jatkon verhoon jostain toisesta kankaasta.
Kun ripustelin verhoa sängyn päälle, tytöt olivat Pupun huoneessa leikkimässä. Kun Tipu tuli katsomaan, hän kiljaisi ja meni verhon alle pyöriskelemään ympyrää. Siinäpä kommenttia! Taisi olla mieleen.
 Poika meni syksyllä erikoislukioon toiselle paikkakunnalle. Alkusyksyn Poika kulki moottoripyörällä, nyt pyöräkelit loppuivat. Poika muutti omaan pikkuyksiöön. Ei onneksi kuitenkaan kauas, Pojan kämpille on vain puolen tunnin ajomatka kotoa. Pojan verhokankaan olen ostanut kirppikseltä joskus aikaisemmin. Kangasta oli kolme metriä, viisi kuvion mallikertaa. Siitä riitti yhteen pitempään verhoon olohuoneeseen ja kappaan keittiöön.
Yksi mallikerta jäi vielä yli, kun nuukailin päärmeissä. Parvekkeen oven eteen on vielä laitettava verho. Minulla oli siihenkin verho mukana, kun kävin ripustelemassa näitä, mutta kämpässä on sen verran suuri huonekorkeus, että verho oli liian lyhyt. Viimeinen mallikerta kävisi hyvin siihen jatkoksi, mutta ehdin jo leikata siitä vähän tilkuiksi, kun tuli sellainen tarvis. Höh. Tyhmä minä, tämän olisi voinut ennakoida.

Ei kommentteja: