tiistai 15. maaliskuuta 2011

Pitsihuivi

Tämmöinen hepene. Huivi on jotain 30 cm leveä, ainakin näin pingotuksen jälkeen. Pituutta en tullut mitanneeksi. Mitähän tuo olisi, vajaat pari metriä ilman hapsuja. Lanka oli jotain vyötteetöntä, en yhtään tiedä mitä mahtaa sisältää. Hirmuisen pehmeää ja ohutta se ainakin on. Virkkasin kaksinkertaisena, koukku taisi olla 2,5.
Tässä Tipu vielä poseeraa huivi kaulassa. Pituus on ehkä helpompi hahmottaa tästä. Huivi menee Virkkausringin Kerro se kukkasin -tempaukseen. Väitän, että tässä on kukkia. Malli on Mary Oljen Kauneimmat käsityöt -kirjasta, ja yhdessä ruudussa on kokonaista kolme kerrosta. Kuvitelkaa, kolme!

Viime syksynä kirjoittelin tällaisia projekteja to do -listalle:
- kullanvärinen pörröponcho Tipulle (ehkä Pupulle samanlainen) - Tipu sai omansa, Pupu ei kaivannutkaan samanlaista itselleen
- villatakki äidille - tehty
- iso kolmiohuivi itselle - tehty
- villatakki Novitan syksyn lehdestä - muutin mieleni ja teinkin villatakin sijasta palmikkoliivin
- kaulurit tytöille - tehty, lisäksi pipot samaa sarjaa
- pipoja ja huovutettuja töppösiä pukinkonttiin - tehty
- pipo Pojalle - ei tehty. Poika ei kuulemma tarvitse uutta pipoa.
Uutta työtä vaan pukkaa puikoille. Tämän hetkinen to do -lista voisi olla vaikka tällainen: lapaset Tipulle siitä sateenkaariseiskaveikasta, työn alla jo. Molemmille tytöille voisin tehdä jonkinlaiset tunikat, joko pitkä- tai lyhythihaisena. Ravelryyn on perustettu uusi ryhmä, tarkoituksena ammentaa suomalaisesta käsityökansanperinteestä uusiin neuleisiin, tai jotain muuta sellaista. Niiltä tiimoilta pää kuhisee ideoita. Mm. monet käspaikkojen kirjontamallit sopivat sellaisenaan kirjoneulemalleiksi. Tekisinköhän vaikka kirjoneulesäärystimet, noin mallitilkun luonteisesti, ja sen jälkeen sitten vaikka kirjoneulevillatakin? Vai ehkä jotain muuta? Ravelryssä on myös ollut puhetta tiskiräteistä, niihin saisin upotettua sekalaiset, vuosia arkussa pyörineet puuvillajämälangat. Semmoista listaa tänään!

1 kommentti:

PikkuUnelmia kirjoitti...

Hieno huivi! Ja näyttää ylelliseltä! Olet ollut ahkera tuon to do -listasi kanssa!