tiistai 24. helmikuuta 2009

Sukkien tuhoaja

Tämä kuva on otettu keittiön lattiasta juuri lieden edestä:Pellin kulma on sen verran irti lattiasta että villasukka jää siihen kiinni. Ja sukkaan tulee reikä. Villasukkien kulutus on siis kasvanut tänä talvena eksponentiaalisesti. Tästä seuraa tietenkin se, että tarvitsen uusia sukkia. Voi harmi...

Nämä sukat valmistuivat eilen. Lankana Nallen syksy-väri ja luonnon valkoinen. Syksylanka tuntuu vain riittävän ja riittävän. Simppeli kirjoneule on omasta päästä. Sitä mukaa sävelsin, kuin neule eteni.
Hennon ja huonosti erottuvan punaisen nuolen osoittamassa kohdassa langasta puuttui pätkä. En hennonut ottaa lankaa niin pitkästi pois välistä, että kuvio olisi jatkunut säännöllisenä, otin vain parin metrin pätkän, niin että vihreiden ja kirjavien osuuksien rytmi säilyi. Tästä seurasi tietenkin se, että toisessa sukassa viis veisasin värien osumisesta samaan kohtaan, yritin vain saada vihreät ja kirjavat kohdat suunnilleen samoille kohdille. Onneksi olen näin suurpiirteinen... Ja mitäpä väliä sillä on, kohta näissäkin on reikä pohjassa.

Pupu huomasi pari päivää sitten, että hänhän pääsee kiipeämään tuvan penkille. Huono puoli sitten onkin se, että hän ei osaa vielä tulla siitä itse alas. Kannattaisi opetella.

Ei kommentteja: