maanantai 10. marraskuuta 2008

Isänpäivä tuli ja meni

Isänpäivän aamupäivällä leivoin mustikkapiirakkaa pullataikinaan ja lopusta taikinasta pikkupullia, lisäksi leivoin kaksi sitruuna-marenkitorttua sekä kaksi muikkukukkoa. Aamupäivä oli siis kohtuullisen kiireinen. Mustikkapiirakka on Isännän parasta herkkua ja jo perinne isänpäivänä. Iltapäivällä lähdin lasten kanssa mummolaan ja Isäntä meni laittamaan tukia liittolevyjen alle valua varten. Talvi pukkaa päälle ja työmaalla on vielä joitakin hommia ennen sitä. Aamupäivän ahkera leipominen ja iltapäivän kyläily aiheuttikin sitten sen, että viimeiset tiskit taitavat olla vieläkin koneessa. Onneksi kuitenkin puhtaina. Keittiössä vallitsi melkoinen kaaos isänpäivän iltana. Ei tällä tahdilla ainakaan pitkästy. Ei ehdi.

Pienet lapaset pukinkonttiin. Halpa-Hallin pörrölankaa (niin kuin Vauvan setissäkin) ja Floricaa. Samat puikot ja mallit kuin Vauvallakin, koko vain vähän isompi. Silmukoita 10/puikko varressa ja 9/puikko joustimessa ja siitä eteenpäin.
Pajukorinkin sain valmiiksi. Korin korkeus on suunnilleen 18 cm, halkaisija reilut 20 senttiä. Kaksinkertaiset loimet, tähtipohja toisilla loimilla, toiset vain taiteltu toistensa alle, loimien yläpäät työnnetty tuonne loimien lomaan. Miten tämän laidasta tuli näin ruma?

Ei kommentteja: