maanantai 31. lokakuuta 2011

Vähänkö hienot sukat!

Mun mielestä ainakin on! Värikäs lanka on Polkua ja valkoinen Nallea. Sovelsin kirjoneulemallin Eeva Haaviston lapaskirjasta, vanhoilla suomalaisilla malleilla siis mennään. Olen nyt yhdistellyt tätä Polkua monenvärisiin yksivärisiin lankoihin, ja tämä miellyttää silmää tähän mennessä eniten, niin tylsää kuin valkoinen värinä onkin.
 Tässä sukat ylhäältä päin ja jalassa.
 Ja vielä sivusta. Tykkään, tykkään!
 Sain eilen illalla kumman tarmonpuuskan ja ompelin Pupulle leggingsit ja tunikan. Kankaan olen ostanut kirppikseltä joskus jo aikaa sitten.
En sentään viitsinyt ruveta etsimään ja piirtämään kaavoja. Leggingseissä oli mallina vanhat sopivankokoiset leggingsit ja tunikaan katsoin mallia hupparista. Kaapista ei tietenkään löytynyt yhtään sopivanväristä resoria, joten jouduin keksimään sellaisen kauluksen, jossa ei resoria tarvita. Enkä viitsinyt ruveta mitään nappeja tai vetoketjuja etsimään, lopputulos näkyy tässä alemmassa kuvassa. Raglanhihat on leikattu hupparin mallin mukaan, kaulus siis sovellettu omasta päästä ja sitten vain helmaan tarpeeksi mittaa.
Tipu on meillä saanut uusia vaatteita (jostain syystä Pojan vanhat eivät oikein tahdo kelvata), Pupu käyttää enimmäkseen Tipun vanhoja. Nyt oli sitten Pupun vuoro saada välillä uutta. Tipu oli kateellinen: "Jääkö siitä kankaasta yhtään, mullekin pitää tehdä siitä jotain!" Juu, ei jäänyt niin paljon. Ja Pupu oli niin onnellinen uudesta asustaan, että nukkui viime yön se päällä. Sen verran kangasta kuitenkin jäi, että Tipun kanssa yhteispelillä tehtiin Inka-nallelle takki. Inka takkeineen näkyy Pupun kädessä tuolla ylemmässä kuvassa.

2 kommenttia:

TiiQ kirjoitti...

Oooh, onpa hienot sukat! Itselle tuo kirjoneule on niin takkuista puuhaa, että arvostan kirjoneuleita vielä tavallistakin enemmän.

ihanasonja kirjoitti...

Ihanat sukat!