keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Pipoja!

Postipoika oli kiikuttanut laatikkoon uuden Taikalehden, joulutunnelmissa siellä jo ollaan. Tipu ja Pupu hinkuivat molemmat askartelemaan: "Äiti, milloin voidaan tehdä kiikkuva poro ja tanssivia tonttuja, äiti, ihania tähtiä, voidaanko tehdä?" Muutaman päivän innityksen jälkeen myönnyin tekemään tyttöjen kanssa jouluaskarteluja. Niin että tänä vuonna tuli jouluaskartelukausi avattua ennätyksellisen aikaisin. Lehden ohjeilla kasasin kopiopaperista tähden ja ripustin sen eteisen peilin eteen. Vähän viimeistellympi versio tähdestä kauniissa laatikossa menisi vaikka pikkujoululahjana. Kaunis malli, kiva tehdäkin, ei tosin oikein sovellu lapsille. Tipulta meinasi pettää pinna, hän kun halusi pienemmän tähden vähän liukkaammasta erikoispaperista. Tipun pinna ei muutenkaan ole siitä pisimmästä päästä. Sinnillä, pikaliimalla ja pienellä avustuksella tyttö punnersi oman tähtensä valmiiksi. Hyvä Tipu <3
 Tipun koulu osallistuu Radio Dein Paljaat päät -keräykseen siten, että lapset saavat viedä koululle pipoja, josta ne sitten toimitetaan Romanian lapsille. Minä kaivoin lankavarastosta esille kaikenlaisia sekalaisia lankoja, joita löytyi kerä tai kaksi ja tikuttelin niistä sekalaisia pipoja. On siellä seassa viime joululta käsiin jäänyt punainen Jacques Cousteau -pipokin. Lopetin näihin pipoihin viisi erilaista lankaa, kahta lankaa jäi vielä vähän yli. Ei paha jämälankaprojekti!
 Mallit on omasta päästä, minkä kokoisia nyt mistäkin sattui tulemaan. Tällä mallilla tein kaksi pipoa, oli hauska tehdä ja Pupun päässä kokeillen ainakin istui päähän hyvin. Nämähän ei ole palmikoita, vaikka saattavat äkkiseltään niiltä näyttääkin. Harkitsen jopa tämän ohjeen kirjoittamista tänne blogiin. Saa nyt nähdä, viitsinkö. Kaavioiden piirtäminen on niin hankalaa ja kuka sitä viitsii tavata kirjoitettua ohjetta.
 Vilautan vielä, kenet sain päämalliksi pipoa kuvatessa. Pupun Salama-keppihevonenhan se siinä!
Värit näissä kuvissa ovat ihan surkeat, älkää vain uskoko kuvia! Salama lyö värit liian valkoisiksi ja eteisen valaisin keltaisiksi. Syksyn edestessä luonnonvalo käy vähiin, joten tällaisia kuvia on ikävä kyllä tulossa vielä lisää.

Ei kommentteja: