sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Nukenvaatteita ja sammalkoristeita

Tässä postauksessa tulee nyt asiaa laidasta laitaan. Jotenkin näitä kuvia tahtoo nykyään kertyä useammasta aiheesta yhteen postaukseen. Onko minulla liikaa aikaa nykyään?! Vaikea uskoa...

 Meillä tehtiin tyttöjen kanssa lelujen suurjako, kun saatiin molemmille oma huone yläkertaan. Vauvanuket laitettiin Pupun huoneeseen ja barbienuket Tipun. Virkkausringissä on meneillään "Leikkimielellä"-tempaus. Minä menin moista ehdottelemaan, ja päädyin sitten lopulta itse polkaisemaan sen käyntiinkin. Jotenkin nihkeästi on tämä homma kuitenkin lähtenyt käyntiin. Lopulta sain punnerrettua vähän nukenvaatteita.

Pupun Helmi-nukke sai uuden asun. Ensin loppui lila lanka, sen jälkeen pinkki, joten värisuunnittelu nyt on sitä sun tätä. Nuttu ja hame on virkattu ihan omasta päästä.
 Tasapuolisuuden vuoksi seuraavaksi piti tehdä jotain Tipun barbienukelle. Niinpä tämä neitokainen sain nappimekon.
 Ja kylmien kelien tullessa mekon päälle voi pukea viitan lämmittämään. Näihin sain lopetettua turkoosin, valkoisen ja tuon mekon kirjavan langan. Tarkkaa työtä!
 Kävimme viikko sitten Pupun kanssa retkellä metsässä. Tuomisina oli molemmilla pussillinen sammalta. Tänään kaivoin kaapista tuollaisen korin, jossa on varmaan ollut alunperin joulukukkia. Vähän rautalangan vääntelyä ja tällainen kehikko oli valmis.
 Sitten sammalet kehiin. Ja lisää rautalankaa. Mitähän tästä oikein tulee? Pupu on uteliaana apulaisena mukana.
 Pujotin vanhan helminauhan helmiä ohueen rautalankaan - kuinkas muutenkaan! Ja sitten vain kieputtamaan. Kiemuran kärkeen vielä roikkuva koriste ja eiköhän tämä ollut tässä.
Tipu teki ja kiinnitti koristeen, pitihän hänekin päästä mukaan. Tässä vielä kuva koko pöytäkoristeesta.
 Tämä on tällainen mallikappale. Meidän on kylän naisten kanssa tarkoitus järjestää kyläyhdistyksen askartelupäivä, jossa tehtäisiin yhdessä tavaraa joulumyyjäisiin. Sammal tuntuu nyt olevan "uusi" materiaali, kuvittelisin, että sitä nähdään tulevina vuosina monessa muodossa. Ja sitä löytyy ilmaiseksi muidenkin kuin meidän metsästä. Koristeiksikin voi käyttää kaikenlaista kierrätyskamaa. Olisikohan tällaisista joulumyyjäisiin? Täytyy viedä mallikappale näytille emännille.
Sitten nämä kiiltokuvat! Samasta varastosta kuin aikaisemmin postattu tassutuoli, löytyi myös sikarilaatikollinen vanhoja kiiltokuvia. Tipun kanssa lajiteltiin jouluun sopivat eroon, niitä löytyikin aikamoinen läjä. Ei tarvitse enää miettiä, millaisia joulukortteja meillä tehdään tänä vuonna. Kiiltokuvissa on myös jo vähän iäkkäämpiä, arvioisin näiden olevan 50-80-luvuilta. En vielä tiedä, hennonko kaikkein vanhimpia ja kauneimpia käyttää joulukortteihin, vai jäävätkö ne vain ihasteltaviksi. Kuvia on joka tapauksessa paljon enemmän, kuin me lähetämme joulukortteja. Tällaiset noin yllättäen löydettynä ovat ihania aarteita!

Ei kommentteja: