keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Sukkia ja pyyhkeitä

Puikoilta pullahti ulos pari paria kirjoneulesukkia. Näissä lankana Nalle ja Nalle colori ja koko on miesten. Aloitin vaihteeksi kärjestä ja kantapäänä tiimalasikantapää. En osaa kärjestä aloittaen muutakaan tehdä. Juu, ei oikein kiva väriyhdistelmä. Muistinkin, kun olin neulonut pari kerrosta, että nämä värit eivät näyttäneet ennenkään hyvältä yhdessä. Menevät siis "tulipahan tehtyä" -lokeroon. Kirjavaa Nalle ei vain ota loppuakseen.
Toisen sukkaparin värit ovat oikeammat tässä kuvassa. Punainen lanka on Nallea, monivärinen Polkua ja koko on naisen. Tämä pari on aloitettu varresta, kantapää on joku muunnos siitä normaalista vahvistetusta kiilakantapäästä, jonka olen oppinut joskus koulussa tai äidiltä tai jostain. En muista, mikä tämän version nimi mahtaa olla, ehkä puolalainen kantapää. Tai sitten jotain muuta. Kärki on tehty tiimalasikantapään ohjeella niin, että silmukat on lopuksi päätelty yhteen kolmen puikon päättelyllä nurjalta puolelta tuossa varpaiden yläpuolella. Siihen jää vähän paksumpi kohta, mutta sen aiheuttama haitta tuolla kohtaa on minusta niin pieni, että en viitsinyt ruveta silmukoimaan neulalla silmukoita yhteen. Polku on - samasta puikkosuosituksesta huolimatta - selvästi ohuempaa kuin Nalle ja sen neulottavuutta ei kyllä voi kehua. Kaksi säiettä, joista toinen on ohut ja toinen, paksumpi löyhästi sen ympärillä, aiheuttivat pientä lisähaastetta. Lopputulos on joka tapauksessa kaunis!
 Molemmat kirjoneulemallit ovat Eeva Haaviston kirjasta "Sata kansanomaista kuviokudinmallia".

Tämä käsipyyhepari valmistui jo aiemmin syksyllä.
 Sama äidiltä peritty pitsimalli, jota olen virkkaillut useammankin pyyhkeen päähän. Kuvia löytyy, jos klikkaat tuolta sivupalkista tunnisteen "virkkuut" ja selailet sieltä.
Pyyhkeet menivät pikkuviemisenä kylään mennessä. Tässä vielä paketoituna, tai oikeammin ilman pakettia. Turha näin kauniita pyyhkeitä on paperiin peittää.

Radio Deillä on menossa Paljaat päät -keräys ja Tipun koulu osallistuu sillä tavalla, että pipoja saa viedä sinne. Pikapuoliin taitaa siis olla tulossa parit pipot, Tipu saa sitten viedä niitä koululle ja romanialaiset lapset päälle lämmikettä. Iloa molemmille!

Ei kommentteja: