perjantai 7. lokakuuta 2011

Muutostarinoita

Penkki on yksi niistä harvoista kalusteista, joita meillä on tällä paikalla ennen sijainneesta, puretusta talosta. Kalustoon kuuluu penkki, jakkara ja pöytä. Paitsi, että istuimet ja pöytä eivät kuulu yhteen, ne oli vain maalattu samanvärisiksi ja nostettu vierekkäin. Tässä siis penkki sellaisena, kuin se meille tuli.
 Poistin istuimista maalit. Istuinosasta tuli ihan hyvä niin, mutta jaloista ei. Siispä pensseli käteen ja maalaamaan. Nyt istuimet näyttävät tältä, taidan tykätä tästä. Jos joskus tuumaan, että en tykkääkään, maalaan istuimet sitten. Pöytä tuli käsiteltyä jo aikaisemmin tässä blogissa. Amppelimansikka muutti ulkoa pöydälle kypsyttelemään vielä viimeistä satoa. Penkin kiilat ovat vielä irrallaan. En viitsi yrittääkään niitä paikoilleen näin kostealla ilmalla. Selviän vähemmällä väkivallalla, kun maltan odottaa talveen.
 Meille ilmestyi myös tällainen istuin:
 Tassutuoli löytyi eräästä varastosta, jonka isäntä lupautui tyhjentämään. Tuoli on tukevan oloinen ja varsin hauska tassuntekeleineen. Sisälle siis ja käsittelyyn!
 Ensin vanhat maalit pois. Maalin alta paljastui tumma puupinta. Kannoin tuolin tupaan harkittavaksi. Kangasvarastoja pengottuani ja aikani tuolia tuijoteltuani päätin, että kyllä tämä kuitenkin kaipaa maalia.
Ja tässä: Sama valkoinen maali kuin penkissä ja jakkarassa ja sekalaisista kankaista ommeltu tilkkukangas pehmusteen päällä. Kankaan kiinnittäminen tämän muotoiseen tuoliin oli kyllä vähän haasteellista, eikä lopputulos ole täydellinen. Kelpaa kuitenkin siihen saakka, kunnes kyllästyn tähän tai kangas hajoaa tai likaantuu liikaa.

Tällä hetkellä minulla ei ole yhtään kalustetta keskeneräisenä kellarissa pyörimässä :o Pitäisi varmaan raahata joku lipasto maalinpoistoon!

Ei kommentteja: