sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Lisää sukkia ja joulukoristeita

Vielä yhdet kirjoneulesukat Eeva Haaviston kirjoneulemallilla. Lankana näissäkin on Polku ja Nalle, miesten koko.
 Polun kanssa tuntuu olevan hankaluutena tuon langan monivärisyys: on vaikea löytää sellaista toista lankaa, joka sopisi Polun väreihin, mutta olisi silti niin erilainen, että kirjoneule erottuu kunnolla joka kohdassa. Kuten kuvasta näkyy, tällä väriyhdistelmällä ei oikein erotu. Kirjoneuleen haasteellisuutta lisää kummasti, kun ei meinaa nähdä, mikä silmukka on tehty millä langalla... Jatkan kokeiluja.

Tulin hankkineeksi ympyräleikkurin. Tällaisen. Oikein näppärä peli, siistejä ja tasakokoisia ympyröitä tulee helposti.
 Nyt on sitten Tipun kanssa mietitty, mihin kaikkeen ympyröitä voi käyttää. Kutistemuovista on tehty ympyränmuotoisia riipuksia tytöille. Leikkuri pystyy helposti kartonkiin ja Tipuhan keksii. Minä kaivelin kaapeista vanhoja joulukortteja ja tein tällaisia koristeita, ajatuksena näissäkin kyläyhdistyksen pöytä joulumyyjäisissä. Meiltä ei vain joulukortteja juuri löydy, kaappitilan puutteen takia en ole viitsinyt laittaa niitä talteen.
 Tässä Tipun versiot, hän valitsi mielestään kauneimmat ympyrät. Näitä ei kuulemma saa myydä!
Joulupalloja voisi vielä tuunata, ehkä lisätä vähän patinaa tai kimalletta. Isäntä jo kyseli, paljollako näitä voisi myydä. Jaa, maksaahan nämä materiaalitkin melko paljon: vanhoja joulukortteja, kierrätyshelmiä, paperiliimaa ja rautalankaa. Olisiko euro liikaa, kävisikö 50 senttiä paremmin? Euron kappale, kahdella eurolla kolme?

1 kommentti:

TiiQ kirjoitti...

Eurokin on alakanttiin, todella kivoja koristeita! Ei saa aliarvioida käsityön arvoa - vähintään 2 €/kpl (ja kolme vitosella?) eikä sekään olisi vielä hinta eikä mikään.