lauantai 11. lokakuuta 2008

Vauvan villapuku

Vauvan vaaleanpunainen villapuku valmistui eilen illalla. Merimiestakin ohje on sovellettu Baby-nimisestä neulelehdestä, joka on lienee julkaistu joskus 70-luvun puolessa välissä. Aika paljon soveltamista se vaatikin, siihen aikaan neuleet olivat malliltaan vielä kapeampia kuin nykyään. Meidän pikku-emännän makkarat vaativat vähän enemmän leveyttä. Sekä takissa että housuissa on reilusti pituutta. Mahtunevat vielä ensi talvenkin.


Ja kuten tarkkasilmäisimmät jo saattoivat todetakin, kuva on otettu suihkukaapissa. Tähän järjestelyyn oli kaksi syytä: 1) Vauva oli illalla kuvatessani jo niin väsynyt, että hänen laskemisensa pois sylistä mihinkään muualle aiheutti välittömästi kitinän ja konttaamisen takaisin minulle. 2) Kylppärissä on talon parhaat valot ja salamattomalla kännykällä kuvatessa valo on todella tarpeen.

Tätähän se Vauvan kuvaaminen on:

Ehkä joka kymmenes kuva on suunnilleen tarkka ja esittää suunnilleen sitä, mitä pitikin. Onneksi ei tarvitse ostaa filmiä!

Rakennuksella on vedetty pikeä seinään vesieristeeksi. Rautakaupan myyjä oli kuulemma moittinut, että ei ole pikeä tarvinnut vuosiin tilata kenellekään. No meillepä piti! Pitää se ainakin paremmin vettä kuin patolevy. Pikiurakka on enää vähän kesken ja seinän vierusta osittain täytettykin.

Ei kommentteja: