perjantai 1. kesäkuuta 2012

Helmiä ja eläimiä

Ilosilmukka on tarttunut vaihteeksi virkkuukoukkuun ja kasaan erivärisiä puuvillalankoja. Lopputuloksena on tällainen hässäkkä:
 Vähän kauempaa otettu kuva selventää, mistä tässä on kysymys. Kuusi virkatuista helmistä tehtyä helminauhaa. Eiköhän nämä kelpaa Virkkausringin "minivirkkaus"-tempaukseen.
Kussakin helminauhassa on seitsemän helmeä. Virkkasin ensin urakalla helmiä, sen jälkeen sommittelin niistä sellaisia helminauhoja, kuin sellaisesta määrästä sen värisiä helmiä sattui tulemaan. Helmiä voi liu'uttaa nyörissä makunsa mukaan, näin peräkkäin tai jättää vähän väliä.
 Helminauhat menevät ilahduttamaan ystäviä. Jos yli sattuu jäämään joku itselle mieluisen värinen, se tulee omaan käyttöön.

Mutta mitäs nyt? Omenapuuhun on kiivennyt karhu! Karhu ilmoitti nimeksensä Iiro. Hänet on tehty pehmeästä puuvilla-bambulangasta. Melko veltto tapaus, jos saan sanoa. Iiro on hyvinkin halittava, ei niinkään leikittävä. En taida antaa omille muksuille venytettäväksi, laitan jemmaan vastaisen varalle.
 Iiron ohjeen olen joskus ottanut jostain kirjasta, en enää tiedä mistä. Joku neulo pehmolelu -kirja se oli. Iirossakin on sen verran ministi virkkausta (nenä ja silmät), että meinasin tarjota häntäkin minivirkkaukseen.
 Pihalammessa on muutamana aamuna vieraillut joutsenpari. Kauniitahan ne ovat, juu, mutta sen verran meluisia, että jos mieluummin eivät pesisi ihan pihassa. En välttämättä haluaisi herätä joutsenten huutoon neljältä aamulla.
Onneksi joutsenet ovat sen verran ihmisarkoja, että siitä ei ole vaaraa. Nyt pariskuntaa ei ole näkynyt muutamaan päivään.

1 kommentti:

Pirjo kirjoitti...

Upea tuo joutsenkuva =) Ja todella kauniita käsitöitä olet tehnyt tässä ja tuolla alempanakin!