lauantai 30. kesäkuuta 2012

Parit tiskirätit ja muita höpinöitä

Pikaisena välityönä virkkasin Lidlin puuvillalangasta pari tiskirättiä. Päällimmäisen rätin aaltokuvio on virkattu kiinteillä silmukoilla ja eri pituisilla pylväillä. Alimmaiseen upotin useamman lankanöttösen. Jospa sekin pöydän pyyhkimiseen kelpaisi, vaikka hassu onkin.  
 Kuvassa rätit on jo pesty kertaalleen pyykinpesukoneessa 60 asteessa muun pyykin seassa. Rättien koko on vajaa 20 senttiä kantilleen.


Haettiin vene kotiin. Eipä se ollut vielä tässä pihassa käynytkään. Muutaman vuoden tauon jälkeen nyt oli aika huoltaa moottorit käyttökuntoon ja pestä paatti. Jospa Isäntä edes ehtisi mökkeillä ja kalastella lasten kanssa tänä kesänä. Ilosilmukka kulkee töissä koko kesän, joten mökkeily jää väkisinkin vähiin.
 Venetraileri on kuitenkin katsastettava ennen kuin sitä uskaltaa käyttää. Siispä vene pois kärryn päältä ja pihalampeen. Siinä saa ohikulkijat hieraista silmiään, vene ei nimittäin mahdu lammessa edes kääntymään omalla koneellaan. Kuvan kävin ottamassa lammen vastarannalta, siitä leveimmältä kohdalta.
Pihan ruusupensaat innostuivat kukkimaan tänä kesänä ensimmäistä kertaa kunnolla. En tiedä, missä ruusut ovat alunperin kasvaneet, vanhan talon purun ja purkujätteen polton jälkeen niitä kuitenkin alkoi putkahdella ihan uuteen paikkaan. Siellä niitä nyt rehottaa hyvinkin parin neliömetrin alalla. Lajista en tiedä, jokin pimpinella-ruusu tämä varmaankin on. "Vaaleanpunainen juhannusruusu" -hakusana antaa ainakin kovin tutunnäköisiä kuvia. Vanhasta pihasta löytyy erilaisia puutarhakasveja yllättävistäkin paikoista. Rakentamisen yhteydessä on kaivettu paljon ja varmastikin osa lajeista on siirtynynyt ja levinnyt siinä rytäkässä. Ukonhattua löytyy pitkin pihaa, vahvavartista maatiaislajiketta, ja kerrottua valkoista narsissia, joka vasta nyt lopettelee kukiintaansa. Ilosilmukka vain kiertelee katselemassa ja ihmettelemässä kaikkea sitä kauneutta, jota Luoja on pihalle ripotellut!

Ei kommentteja: