lauantai 16. kesäkuuta 2012

Mitä äiti tekee, kun lapset ovat poissa kotoa?

Viime kevään kova loppurutistus uuden työpaikan ja koulun kanssa aihetti sen, että pariin kuukauteen ei kukaan juurikaan kerennyt siivota. Ihan minimiponnistuksilla mentiin sillä saralla. Kevään karvaita hedelmiä korjataan edelleen. Tipun ja Pupun huoneet ovat olleet melkoisessa kunnossa. Ei tytöistä oikein ole itse järjestyksen pitäjiksi. Jonkun täytyy välillä käydä paikat läpi ja arkistoida valmiit taideteokset ja hävittää roskat, paperisilput ja rikkinäiset lelut. Tytöt menivä viime viikolla mummolaan, ja minä käytin heti tilaisuutta hyväkseni. Tipun huone näyttää nyt tältä: 
 Ja Pupun huone tältä:
Kaikki paikoillaan, pölyt pyyhittynä ja kaapit järjestyksessä. Tipun huoneesta löytyi kaikkea kummaa: tyhjiä keksilaatikoita, karamellipapereita, kammarin kristallikruunun puuttuva kristalli, ihan vain muutamia mainitakseni. Saas nähdä, mitä tyttö tuumaa, kun tulee kotiin. Pupun huone olikin sitten paljon helpompi nakki. Niin ja tämä lasten huoneiden siivoaminen heidän poissaollessaan on kyllä täällä ihan yleisesti äitien käyttämä kikka. Siinä säästää hermoja sekä lapsilta että äideiltä, kun ei tarvitse käydä loputtomiin keskusteluja siitä, mikä paperipala on tarpeellinen ja missä sen paikka sitten on.
Kaiken tämän siivoamisen lisäksi ei ihan kauheasti ole jäänyt aikaa käsitöille. Jotain vihreää tässä on kuitenkin tuloillaan. Jostakin syystä matematiikka on ottanut koville tämän työn kanssa ja olen joutunut purkamaankin aika paljon. Sen siitä saa, kun yrittää suunnitella neuletta televisiota katsoessa. Joihinkin asioihin kannattaisi keskittyä, säästäisi aikaa sitten myöhemmin. Ehkä minä joskus tästä viisastun. Epäilen kylläkin.
Vihdoinkin saatiin kirjolohen poikasia. Ei osaa kuvitella, miten vaikea näitä on löytää. Tuntuu siltä, että tässä olisi jollekulle markkinarako. Lopulta poikasia kuitenkin saatiin. Siellä ne nyt polskivat pihalammessa kasvamassa. Onhan näistä kamala riesa, niitä pitäisi välillä käydä syöttämässä. Kuvittelehan: ilta-auringon paistaessa selän takana seistä laiturilla, kun pääskyset suhahtelevat lammen päällä ja lohet mulahtelevat lammessa hakemassa ruokaa. Aika ikävää hommaa, vai mitä?

Ei kommentteja: