tiistai 10. maaliskuuta 2009

Vanha käy hitaaksi

Tämä vanha läppäri on käynyt hermojarepivän hitaaksi. Käynnistyminen kestää minuuttitolkulla. Isäntä ilmeisesti kyllästyi ja osti itselleen töihin uuden. Vanha jäi mun blogikoneeksi ja Tipun pelikoneeksi.
Ostin kirpparilta tyttöjen trikoohousut ja poolopaidan, suunnilleen kokoa 150. Housut muuttivat muotoaan tällaisiksi:
Arkihame Tipulle. Tipu inhoaa housuja (omien sanojensa mukaan). Vain legginsit ja sukkikset kelpaavat. Ja hameet. Tämä on tarpeeksi pitkä, että kehtaa kulkea ihmisten ilmoilla ja tarpeeksi lyhyt, että mahtuu ulkovaatteiden alle. Yläosan kavensin housujen yläosasta, vyötärökuminauha on vanha. Alaosaan yhdistin housujen leveät lahkeet. Helmapäärmekin on siis vanha. Onpa epähavainnollinen kuva.
Tein lahkeenkappaleista vielä pari pantaa. Lahkeen leveys riitti sopivasti pään ympäri. Tässä kuvassa Tipulla on molemmat päässä.

Paidasta tuli tällaisia:
Toinen hame Tipulle. Hameen pituus on reilut 30 cm, mikä riittää Tipulla polven yläpuolelle. Leikkasin paidan kainaloiden kohdalta poikki ja tein kuminauhakujan yläreunaan.
Hihat kiljuivat haluavansa housuiksi. Pupulle niistä ei kuitenkaan olisi riittänyt, Tipun Helmi-nukke sen sijaan sai housut. Tai Tipun mielestä nämä on legginsit. Lahkeet = hihat, ompelin vain haarasauman ja kaitaleen vyötärölle.

Poolokauluksesta ompelin vielä Helmille pannan täydentämään ulkoilulookia. Helmihän haluaa aina olla tyylikäs.

Materiaalit näihin maksoivat kirppiksellä hurjat 1,80 euroa.

Ei kommentteja: