perjantai 13. maaliskuuta 2009

Hmm... huivi...

Roseepitsihuivi valmistui. Nakkaan huivin vielä Virkkausringin kevätsoppaan. Roseepitsi on hauskaa ja nopeaa tehdä, pienellä harjoituksella oppii kieputtamaan langan oikein laitteeseen. Tai oikein ja oikein... variaatioitahan voi keksiä niin paljon kuin vain osaa. Huono puoli sitten onkin ne langanpäät. Tässä huivissa on 53 kukkasta. Kukkaset on tehty laitteen isoimmalla vaihtoehdolla, eikä huivi ole uhkasuuri. Pääteltäviä langanpäitä oli 4 kpl per kukka, siis yhteensä 212. Huhhuh.

Sitten kuvia. Huivi takaa:

Huivi edestä:

Huivi levitettynä lattialle.
Muotoa sovittelin tekemisen lomassa. Tuumasin, että tällainen istuu olkapäille hyvin, ei ole liian pitkä takaa ja on riittävän pitkä edestä ja sivuilta. Reunat kipruilevat vähän, taidan vielä kostuttaa ja pingottaa tämän. Tällä hetkellä nuppineulat ovat kaikki varattuna, kun ehdin jo neulata tilkkupöytäliinan tikkausta varten, mutta siihen se sillä kertaa jäikin. Huivi saa siis odottaa pingotusta toistaiseksi.

En oikein tiedä, pidänkö tästä ollenkaan. Tehdessä tuo kirjava mohair näytti ihan hauskalta, mutta näin valmiina lopputulos on aika levoton. Ja samalla tylsä. (Omituista...) Parhaiten tämä voisi toimia mustien vaatteiden kanssa. Lanka on kyllä pehmeää ja lämmintä. Tekniikka ja muoto on sen verran erikoisia, että ei tällaista ihan heti kadulla vastaan tule. Jos joku tuttu ihastuu, niin olen kyllä onnellinen, jos tämä löytää rakastavan kodin jostain. En ole varma, pystynkö tarjoamaan sellaista tälle. Ilmoitelkaa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Aika hyvältä tuo minusta näyttää...muoto on erikoinen mutta toimivan näköinen!! Ehkä se pingotus olis poikaa :)