keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Sekalaista soppaa

Meille muutti parvi pingviinejä. Ne rakensivat itselleen lumilinnan asunnoksi. Nyt käy lastenhuoneessa kuhina, kun kaikki kahdeksan kaverusta keksivät kilvan kolttosia. Kumma, että lapset saa yöllä nukuttua, kun pingviinit mekkaloivat. Pingviinit on tehty yhdessä Tipun kanssa kananmunakennoista ja massapalloista Taika-lehden 1/2009 ohjetta soveltaen. (Mehän ei mitään kaavoja viitsitä siiville ja räpylöille tehdä.)
Linna valmistui sukkelasti tyhjistä vessa- ja talouspaperirullista sekä kopiopaperista. Paperi vaan pyöräytettiin rullan ympärille, ylimääräiset päät rullan sisään ja nitojalla nips rullat kiinni toisiinsa.
Tein puunkantotelineeseen uuden kahvan. Johan teline ehtikin odotella kahvaa muutaman viikon. Näin on helpompi hakea puita. Pajut otin viikonloppuna, ja tietäähän tämän kevätpajun: kuori tahtoo irtoilla. Pyörittelin kahvan pikaisesti, sen kummemmin sivistelemättä. Sen on tarkoitus kestää, eikä olla kaunis. Tämä on jo toinen kerta, kun uusin kahvan. Nyt näyttää vähän siltä, että seuraavaksi saattaa hajota pohja. Sitäpä en sitten enää osaakaan korjata. On nuo päretyöt jääneet vähän vähemmälle...


Vilautan vähän työn alla olevaa toppia Bambusta. Katsokaapa ihmiset tätä aloitusreunaa! Tämä on nimeltään "aloitus kaksinkertaisin silmukoin" ja ohjeen löysin "Kauneimmat käsityöt 1" -kirjasta, joka on painettu v. 1975. Hiukkasen siistimpi, kuin tavallinen silmukoiden luominen, vai mitä!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa loistava pingviinilinna! Puunkantokorikin näyttää tutulta, tosin meillä on keräyspaperikorina (ja sanka siinäkin uusimisen vioissa).