maanantai 9. maaliskuuta 2009

Sairastelua

Tipun mahatauti meni yhdellä roiskauksella eteisen lattialle. Pupu aloitti oksentelun viime yönä viideltä (parin tunnin sängyssä munkuamisen jälkeen). Sisällä ei pysynyt sen paremmin vesi, mehu kuin äitinmammukaan. Puoli yhdeksän jälkeen se lopulta nukahti tisulle ja jatkaa nyt uniaan sängyssään. Toistaiseksi oksentamatta. Jospa se siitä rupeaisi menemään tältäkin ohi.

Lauantaina päästiin kuin päästiinkin rakennusmessuille. Silloin sattui molemmille tytöille terve päivä. Sattui niin hassusti, että tuli tehtyä hankintojakin uuteen kotiin: jääviileäkaappipakastin, uuni ja liesitaso. Ja kaikki mustia. Siitä seurasikin ongelma: miten saada valkoinen tiskikone käymään samaan keittiöön? Suunnittelin jo, että hankin joko mustaa tarkoitukseen sopivaa kontaktimuovia tai valmiin mustan sisustustarran ja liimaan sen tiskikoneen oveen. Ja voisihan niihin mustiin oviin sitten liimata valkoisia tehosteita.

Tällaisia olen väkerrellyt uudella lelullani. Huivia meinasin. Näistä tulisi kyllä kaunis pikku ponchokin, mutta ei taida lanka riittää. Pää alkaa taas täyttyä ideoista, joita näiden kukkasten kanssa voisi kokeilla. Esim. minkähänlainen tulisi, jos tekisi kaksinkertaisen kukkasen niin, että alapuoli olisi toisella värillä kuin yläpuoli?

Nyt tekisi mieli tyrkätä Tipu katsomaan jotain filmiä ja kaivautua itse peiton alle Pupun viereen. Eilisen herätys puoli kuudelta ja viime yön mahatautisen hoitaminen vaatii verojaan.

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Heissan taas :) Lueskelin tuolta jostain aiemmasta postauksesta sinunkin käyttäneen decoupagelakkaa... Kysyisin vinkkiä, kuuluuko sen lakan olla ihan hemmetin tuhtia ainetta, vai olenko ostanu vanhan purkin... En kyllä sitä saanu mitenkään "sievästi" siveltyä.. :( Vai voiskohan sitä laimentaa?

Ilosilmukka kirjoitti...

Mulla on pieni purkki joskus pari vuotta sitten Tiimarista ostettua lakkaa. Se on kyllä ihan tavallisen lakan paksuista. Voi olla, että lakkasi on päässyt kuivamaan. Yleensähän nämä on vesiohenteisia, niin että voithan koittaa lorauttaa vähän vettä sekaan.