torstai 2. syyskuuta 2010

Tossutehdas

Tai no... tehdas taitaa olla vähän turhan iso sana. Tytöille tein tossut. Tipu näki kaupassa tämän malliset aikuisten tossut ja ihastui niihin. Mepä suunnattiin lankahyllylle ja Tipu valitsi tossuihinsa mieleisen langan. Seiskaveikan helppo nyppyntyvyys pääsee oikein esille näissä kuvissa. Parin illan balettitanssin jälkeen Tipun tossut näyttävät tältä. Onneksi lapset ei välitä muutamista nypyistä.
Malli on omasta päästä, kärjestä aloitin, aukon kohdalla kavensin suunnilleen neljäsosan silmukoista pois ja kantapään tein ihan sillä perinteisellä villasukan kantapään mallilla. Näin päin tehtynä kantapään kavennukset tulee tuonne kantapään taka-, ei alapuolelle, niin kuin yleensä. Sopii kyllä hyvin tällaiseen tossumalliin, sukissa voisi näyttää hassulta.
Pohjiin laitoin jarrut sillä uudella, nestemäisellä jarruaineella. Tipu halusi kukkia ja Pupu tähtiä. Tähdet tein ensin, ja sen kyllä huomaa. Aine tuntui melko riittoisalta, pullolla jarrustaa kyllä sukat jos toisetkin.
Tätä pöytäliinaa on virkattu pitkään ja hartaasti. Vihreä osuus on virkattu kahteen kertaan, en tykännyt ensimmäisen version mittasuhteista ja purin pois. Nyt on parempi. Malli on jostain kirppikseltä ostetusta lehdestä, pienensin vain reippaasti.
Sitten Tipulle sukkarukka. Kaikki viimetalviset villasukat on tietysti pieniä. Tipu valitsi itse langat. Sukka valmistui eilen illalla ja tänä aamuna sovitettiin. Kirjoneule ei ollut lapselle tarpeeksi joustavaa ja sukka oli vaikea laittaa jalkaan. Purin pois koulutaksia odotellessa. Täytyy yrittää uudelleen, jos vaikka raitoja tällä kertaa.

2 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Kiitos vinkistä, vai on olemassa nestemäistä jarruainetta...

Ilosilmukka kirjoitti...

Juu, alan liikkeistä löytyy.