keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Tehokaksikko

Ompelukone ja saumuri nimittäin. Tai tarvittiin siinä vähän minuakin. Ompelin eilen Ihan Itselle kietaisumekon. Malli on Suuren käsityölehden uusimmasta (syyskuu 2010) numerosta. Lyhensin helmaa vajaan 10 senttiä, kun tätä on tarkoitus pitää housujen päällä. Toppi pitää pukea alle, on kyllä hirmu avonainen muuten. Tai sitten siinä oli tosi pienet koot, eikä etukappaleet mene tarpeeksi päällekkäin. Hihatkin on hirmu kapeat. Kummaa... en kyllä tunnusta kasvaneeni. Illalla rupesi tuntumaan siltä, että taidan nappaista tästä hihat pois kokonaan, niin että yläosasta tulee liivimallinen. Kangasta ei tietenkään ole enää, että saisin tehtyä uudet, leveämmät hihat.
Jostain syystä tästä neuloksesta tulee lievä assosiaatio 80-luvun miesten kalsareihin... Luulen kuitenkin, että tämä johtuu ihan omasta päästä, ja aion rohkeasti pitää mekkoa töissä.

Siinä vauhtiin päästyäni ompelin vielä Tipulle tunikan. Tähän ei ollut kaavoja, yhdestä paidasta otin mallia leikatessa. Kellohelmalle tein leveyttä niin paljon kuin kankaassa riitti. Tipu valitsi itse kankaan Eurokankaalta (siellähän riittää valikoimaa), ja tunikasta tuli tosi mieleinen.
Kumma muuten, miten nykyään ei saa kaupasta lapsille kivoja vaatteita. Pienten lasten kanssa vielä löytyy, mutta Tipun kanssa ostoksista ei meinaa tulla mitään. Ekaluokkalainen Tipu tykkäisi pitää söpöjä, tyttömäisiä lastenmallisia vaatteita. Mittaa tytöllä kuitenkin on sen verran, että 130 senttisiä vaatteita ei kannata enää hankkia. Siitä suuremmat vaatteet ovatkin sitten nuorisovaatteiden tyylisiä. Perus-T-paitaa kivalla painatuksella ei kaupasta löydy. Esim. tuollaista tunikaa, jota voisi pitää pitkähihaisen paidan päällä vaikka leggingsien kanssa, ei saa mistään, ainakaan kohtuuhintaan. Noo, nyt on ompeluvehkeet levällään tuvan pöydällä, ja tunikoita on tulossa vielä lisää.
Vielä pikkuneule. Lapaset Pupulle. Pupu valitsi itse värit (jostain syystä nyt miellyttää tumman ruskea). Pupulla on kyllä tosi pikkuiset kädet. On ne ilmeisesti kuitenkin vähän viime talvesta kasvaneet, kun vanhat lapaset näyttää niin lyhyiltä.
Kämmenpuolelle tein tällaisen kuvion. Laiskuuttani tein peukalot yksivärisenä. Ei tuohon 14 silmukan ympärysmittaan kyllä mitään ihmeellisempiä kuvioita saakaan. Meillä on pienillä lapsilla toiminut tosi hyvin tuollainen malli, jossa lapasen suussa on leveämpi osa (tässä hiirenhammasreunus 12 silmukalla/puikko, muuten lapasessa on 11 s/puikko) ja sen jälkeen reilun mittainen joustin. Lapasen varsi puetaan haalarin alle, ja hihansuu pitää lapasen hyvin kädessä.
Päivän visailukysymys: Lapasissa tuli kyllä ihan selkeä moka, kuka huomaa, mikä? En viitsinyt purkaa, kun huomasin virheen.

Ei kommentteja: