torstai 23. syyskuuta 2010

Yäk! YÄÄÄÄKK!!

Niinhän siinä kävi, että Tipun päästä löytyi täitä. Yäk! Ja kun rupesin asiaa tutkimaan, niitä löytyi kyllä muiltakin. Hyi inhotus! Mokomia mönkijäisiä. Kipaisin heti paikalla apteekkiin ostamaan karkotetta. Lakanat ja pyyhkeet pyykkiin, unilelut, pipot ja kaikki hiusvehkeet pakastimeen. Pesin vielä hätävarjeluksi osan käytössä olleista takeista ja pakastin loput. Sohvien irtotyynyt sekä torkku- ja leikkipeitot lähtivät myös pyykkiin. Pyykinpesukone on saanut rallattaa täysillä jo muutaman päivän. Isäntä tuumasi, että nyt lähti tukka. (Onhan tuo neljän millin sänki tietysti helppohoitoinen...) Sen jälkeen pakastin vielä tukanleikkuukoneenkin. Ensi viikonloppuna on tiedossa päiden uusintakäsittely ja lisää lakana- ja pyyhepyykkiä. Ja pipojen pakastusta ynnä muuta askaretta.

Ja jotta elämä ei olisi liian tylsää ja tapahtumaköyhää, Poika kokeili eilen, kumpi on kovempi, koulun seinä vai päänahka. Päänahka hävisi. Minä käväisin sitten kesken työpäivän Pojan kanssa terveyskeskuksessa hakemassa tikit päähän. Pupua nauratti, kun Pojallakin oli tikkejä. Hyvin on vielä muistissa toukokuinen muksaus. Täihoito loppui Pojan osalta siihen, mutta ei niitä Pojan päästä löytynytkään, kunhan hoidin varalta.

Täisouvilla oli vielä yksi sivuvaikutus. Tuumasin, että hiusharjoille, ponksuille ja muille hiusvehkeille tarvitaan ehdottomasti henkilökohtaiset säilytyspaikat. Olen jemmannut vanhoja farkkuja vuosikausia, ja nyt ne saivat uuden elämän.
Nämä pitäisi laittaa pukuhuoneen pöydälle riviin. Koreja pitäisi tietysti tehdä vielä pari lisää. Niillä ei ole kiire: Isännän sänki ei tarvitse vielä hetkeen kampaa ja Poika ei yleensäkään harrasta sellaista turhuutta kuin hiusten harjausta. Kun tukka kasvaa niin pitkäksi, että harjaa pitäisi käyttää, Poika pyytää yleensä leikkaamaan sen lyhyeksi. Tämä on varmaan jotain miesten logiikkaa.
Olen minä heilutellut puikkojakin. Lasten kirjoneulesukat ovat menossa kyläyhdistyksen pöydälle syksyn myyjäisiin. Olisikohan nämä jotain 4 vuotiaan kokoa. Ja lisää on tulossa. Aika hauska tehdä välillä näin: koko on vapaa, voi lopetella silloin, kun näyttää hyvältä.

Ei kommentteja: