tiistai 24. elokuuta 2010

Lisää tilkkutöitä

Viimeinen tältä erää. Toin ompelukoneen mökiltä kotiin, ja täällähän riittää töitä, niin että ompeleminen saa nyt jäädä hetkeksi.

Tipu valitsi kankaat ja asetteli blokit. Reunuskaitaleeksi laitoin kaikki kesän tilkkutöistä ylijääneet kaitaleet. Kiva ja värikäs tästä tuli. Vaikka värejä on paljon ja ne ovat kirkkaita, ei peitto mielestäni ole liian kirjava.

Toinen työ valmistui jo aikaisemmin, mutta julkaiseminen täällä blogissa jäi odottamaan sen päätymistä vastaanottajalle.
Aplikoimalla tehty automatto pikku-O:n kaksivuotislahjaksi. Poika suunnitteli tiet, Tipu piirsi talot ja muut koristeet ja minä ompelin.
Tässä vielä toisesta suunnasta. Tätä peittoa tehdessä muistinkin taas, että en sitten pidä yhtään aplikoimisesta. Molemmat peitot on suunnilleen metri kertaa metri.
Huomasin, että mökille tarvitaan uudet pannulaput. Poltin nimittäin sormeni, kun otin pullapeltiä uunista vanhoilla, vaikka ne oli käännetty kaksinkerroin. Jämälangoista virkkasin, taisi olla turkoosia Teddyä, sinisenkirjavaa Karusellia (miten se sitten kirjoitetaankaan) ja jotain ilman vyötettä saatua tummansinistä perintölankaa. Onnistuin hankkiutumaan eroon kaikista kolmesta. Tehokasta!
Koulu pyörähti taas käyntiin minullakin, ja tasapainoilu alkoi. Tämä seuraava kuulostaa itsestäänselvältä asialta, mutta on yllättävän vaikeaa: jos olen koulussa, en ole töissä, enkä hoida lapsia. Jos olen töissä, ei tule opintosuorituksia. Jos lapset ovat kotona ja Isäntä ei, minä en ole töissä enkä koulussa. Siinäpä sitä. Taidan ruveta isona trapetsitaiteilijaksi.

Ei kommentteja: