sunnuntai 8. elokuuta 2010

Saunaa ja sekalaisia käsitöitä

Uutta savusaunaa on lämmitelty ahkerasti. Muutaman lämmityksen jälkeen patinaa alkaa jo olla ihan mukavasti.
Jalkakaiteen vaaleasta väristä näkee, että edellisen se on saatu paikoilleen edellisen lämmityksen jälkeen. Harmi, että en saa tuoksua liitettyä tähän kuvaan mukaan!

Tilkkutyöputki ei ottanutkaan loppuakseen vielä. Tässä pari tyynynpäällistä:
Toiselle puolelle Tipu valitsi keltaiset reunukset.
Päälliset valmistuivat oikeastaan ylijäämäblokeista. Varsinainen työ - päällinen näissäkin kuvissa näkyvään puusohvaan - on vielä kesken. Näissä on sovellettu edellisenkin postauksen liinassa käytettyä tekniikkaa. Kankaita oli 18 erilaista. Väripaletti on kovin kirjava, täällä mökillä kun ei tuo kangasvalikoima ole niin kovin suuri. Tällaisia mökkitilkkutöitä.
Tämän liinan virkkasin vielä Virkkausringin kesätempaukseen. Tempausaika loppui heinäkuun loppuun, ja viimetingassa tämä valmistuikin. Malli on Kauneimmat käsityöt, virkkaa kotiin -lehdestä (julkaistu 1981). Ostin kirppikseltä eurolla.
Meillä mökkikausi jatkuu vaikka savusauna alkaa olla valmiina. Kotona sattui vesivahinko, jonka seurauksena pitää uusia keittiön lattia sekä joitakin kaappeja. Nyt kaapit ja lattia on purettu pois ja kuivatus on käynnissä. Tuvassa käy melkoinen pohina. Koulujen alkaessa täytyy meidänkin yrittää siirtyä pääosin kotiin, koulukyydit kun kulkevat sieltä. Keittiönä siellä toimivat tupaan siirretyt jääkaappi, mikro ja vedenkeitin. Alakerran makuuhuoneisiin meteli ei enää juuri kuulu, mutta Poika joutuu huoneestaan evakkoon nukkumaan. Saa nyt nähdä, minne.

Ei kommentteja: