tiistai 5. elokuuta 2008

Pientä ja sinistä

Mininallukka, minisukat ja minitumput menossa tietysti mini-ihmiselle. Suvun uusin tulokas saa siis nämä. Ja lisää on tulossa, nämä ovat ihan pikkuisen kokoa. Vauva tarvinnee sukkia ja tumppuja ensi talvenakin. Ja tätihän tekee! Nallelle täytyy käydä vielä ostamassa silkki- tai organzanauha kaulaan rusetille. Lankana Wool Sävy, puikot 3. Silmukoita sekä sukissa että tumpuissa oli kokonaista 7/puikko. Ai niin, nallen ohje kirjasta "Neuleita kullannupulle" (vai mikä se nyt oli...) Sen verran sovelsin ohjetta, että sain tehtyä nallen vartalon pyörönä kaulaan asti. Käsikappaletta piti vähän muuttaa. Ja jalkoja jatkoin parilla kerroksella. Teen ehkä tulokkaan isosiskollekin oman nallen, siinä täytyy tehdä ensin ruumis ja jatkaa kaulan silmukoista suoraan pää. Tulee siistimpi ja vähemmällä vaivalla. Ommeltavaksi jää vain pään yläpuolen sauma ja pienet reiät raajojen päissä, kainaloissa ja haaroissa.

Pyykinpesukone on taas pyöritellyt aitan aarteita puhtaaksi. Ruskea kiikkutuolin matto tai seinävaate. Tämä on niin siistissä kunnossa, että kovin paljon tämän päällä ei ainakaan ole istuttu. Hieno! Saattaa olla jopa kotona kudottu ja kirjottu.
Sininen samanmoinen. Tässä näkyy vähän käytön jälkiä. Luulen, että tätä on käytetty kiikkutuolin mattona. Kaunis malli.
Vielä lähikuva pinnasta. Olisikohan tämä teollista tuotantoa, kun on näin monimutkainen malli. Vai pystyykö tavallisilla vanhanajan kotikangaspuilla kutomaan tällaista?
Päissä on ollut mustat hapsut, mutta ne on aika (tai hiiret) syönyt. Otan jäljellä olevat hapsut pois ja laitan ehkä uudet tilalle.

Ei kommentteja: