sunnuntai 17. elokuuta 2008

Lämmikettä

Kyllästyin vahtimaan, että Vauva pysyy yöllä peitossa. Niinpä kävin ostamassa fleeceä ja ompelin unipussin. Muistelisin, että minulla olisi ollut jossain lehdessä oikein kaavakin tällaiseen, mutta en nyt sattunut löytämään sitä. Otin mallia Vauvalle sopivan kokoisesta unihaalarista ja leikkasin pussin suoraan fleecestä. Pituutta tein niin paljon, kuin kankaasta riitti. Olisi saanut olla kyllä vähän isompikin, kasvunvaraa olisi saanut jäädä enemmänkin.
Vuori on vaalean ruskeaa fleeceä. Alunperin aioin laittaa fleecen päälle ja tehdä trikoosta vuorin, mutta varastoistani ei löytynytkään kivan näköistä ja riittävän isoa palaa trikoota. Prinsessakuvioista joustosamettia ostin taannoin Keskisen kangasosaston poistokorista. Tipun mielestä se on suunnilleen kauneinta kangasta, mitä voi olla. Makuja on monia... Pussi on ommeltu mahdollisimman yksinkertaisesti, tikkauksetkin tein vain nopeasti siksakilla. En viitsinyt ruveta kikkailemaan yhtään. Vetoketju on 40 senttinen.

Omalle kaulallekin tein lämmikettä:

Kaulaliina on tehty Mambosta. Siitä tuli siis lopulta kuitenkin yksivärinen. Leveyttä on suunnilleen 20 cm ja pituutta pari metriä. Silmukoita tein 18, puikot oli 8 mm ja mallineule on patenttia, lankaa meni kolme kerää eli 300 g. Muhkeaa neuletta tuli näin paksusta ja kuohkeasta langasta. Kaulaliina meni heti tuoreeltaan pyykkiin, kun Vauva kerkesi pulauttaa sen päälle jo ennen kuin se edes valmistui.

Kävin ostamassa Nallen uutta Syksy-väriä. Saa nähdä, mitä siitä tulee. En minä malta siitä ihan yksinkertaisia sukkia ainakaan tehdä.

Viimeinen osa aitan aarteista odottaa blogaamista. Näin pilvisenä päivänä nettiyhteys on sen verran hidas, että en viitsi ruveta latailemaan noita kuvia tänään. Odotetaan kirkkaampaa keliä.

Ei kommentteja: