torstai 29. marraskuuta 2012

Kortteja. Ja lisää kortteja!

Ilosilmukan blogin kävijämittari on siirtynyt yli 40 000. Kiitos kaikille kävijöille! Tällä kertaa synttäreitä ei juhlita, katsotaan sitten seuraavalla kymmenellä tuhannella.
 
Ilosilmukka on lupautunut vetämään taas jouluaskarteluja kylätalona toimivalla entisellä koululla. Niiltä tiimoilta olen askarrellut tyttöjen kanssa joulukortteja malleiksi. Materiaalit ovat olleet hyvin yksinkertaisia ja edullisia: valkoisia korttipohjia, eri värisiä kartonkeja ja papereita, tarroja, vesivärejä, rautalankaa. Arvokkain hankinta on ollut talviaiheinen skräppipakkaus, jonka ostin alennusmyynnistä joskus syksyllä. Ja tällaista jälkeä ollaan saatu aikaan:
 
Pohjana kaikissa on valkoinen korttipohja. Sinisellä akvarelliliidulla ja vedellä kuvioitua akvarellipaperia, jonka päällä kartonkilätkä ja tähtitarra tai askartelukuvio.
 Vesiväreillä kuvioitua akvarellipaperia, askartelukuvioita ja tarroja.
 Samoin vesiväreillä kuvioitua akvarellipaperia, tähtihaaraniittejä ja stanssattu kartonginpala.
 Vesiväreillä maalattua taivasta, lumihiutaleet valkoisella askartelumaalilla ja vanupuikolla. Pupu teki lennokkaita hiutaleita.
 Aaltokartonkia, tavallista kartonkia, kuvioitua akvarellipaperia ja tarroja.
 Aaltokartonkia, tavallista kartonkia, arkartelukuvioita ja rautalankaa.
 Stanssattua paperia ja tarroja. Stanssausalustan olen ostanut joskus jo kuukausia sitten alennusmyynnistä, se kuuluu ilmeisesti johonkin laitteeseen, jota en omista. Klemmarit ja nuuttauskynä toimivat hyvin.
 Paperinauhoja, stanssattua paperia ja virkattuja sydämiä. Sydämet laitoin takapuolelta teipillä kiinni, niin että ne on helppo irrottaa kortista parempaan käyttöön. (Tulipa tästä kuvasta kumman keltainen. Outoa.)
 Skräppipapereita ja askartelukuvioita.
 Stanssattua paperia ja kiiltokuva.
Pupun kanssa käytiin näitä tehdessä useammankin kerran tällainen keskustelu: minä:"Nyt se meni vähän vinoon. Oikaistaanko vai kuuluuko sen olla noin?" Pupu: "Sen kuuluu olla näin." Mitäs siinä sitten enempää. Jos se kuuluu vinoon, niin se kuuluu vinoon.

Ei kommentteja: