tiistai 6. marraskuuta 2012

Pyyhepitsejä ja verhoja

Virkkasin parin pikkupyyhkeen päihin pitsit. Malli on sama äidiltä peritty kuin näissä, näissä ja näissä. Hetki piti kaivella muistilokeroita ennen kuin muistin, miten tätä tehtiinkään.
 Pyyhkeet ovat vieraspyyhkeen nimellä myytäviä pieniä pyyhkeitä, olisiko koko 30x50 senttiä. Näissä on ripustuslenkki valmiina toisessa päässä. Ompelin pitsit noin, että alapään pitsi roikkuu pyyhkeestä alaspäin ja yläpään pitsi tulee pyyhkeen päälle.
 Värit vähissä, valkoinen pitsi valkoiseen pyyhkeeseen. Pyyhkeet menevät pukinkonttiin, sopivat näillä väreillä useamman makuun. Minusta pikkupyyhkeet käyvät hyvin lahjoiksi, vaikka viemisiksi. Käsin virkatut pitsit nostavat pyyhkeen arvoa ja kaikkihan käsipyyhkeitä tarvitsevat.
 Tipun huone sai tällä kertaa viimeiset verhot. Lyhensin Tipun vanhat ikkunaverhot vierassängyn eteen. Ja juu, olen samaa mieltä: pitäisi siivota. Tipun huoneen siivoaminen vaatii niin paljon energiaa, että en ole saanut alettua siihen hommaan. Minun osuus on lähinnä se patistaminen: kiristys, uhkailu ja lahjonta, ne kasvatuksen kolme pääperiaatetta.
Jatkoin vanhasta verhosta Pojan pikku yksiön parvekkeen oven eteen verhon. Alapään jatkoskangas on ylijäämäkappale kämpän muista verhoista.

Ei kommentteja: