maanantai 19. marraskuuta 2012

Pieniä virkkuita

Edellisessä postauksessa mainitut kukkaset on ny viimeistelty. Tällaisia niistä tuli:
 Punavalkoinen lähti jo uuteen kotiin, turkoosisävyinen on Tipun suunnittelema.
 Oikeanpuoleiseen Pupu valitsi värit ja helmet, vasemmanpuoleinen on minun sommittelemani. Ohjehan on Happy flower decoration ja se löytyy täältä.

Kun nyt sitten vauhtiin pääsin ja mukava värilajitelma puuvillalankojakin oli jo valmiiksi hollilla, tein kasan pikkusydämiä. Malli on sama kuin kukkakoristeissa. Ilman eriväristä reunusta malli on nimeltään Teeny tiny hearts ja löytyy täältä. Kerrassaan koukuttavia ohjeita molemmat.
 Tytöt valikoivat sydämiin sopivat helmet tai kulkuset. Sydämet menevät pikkulahjoiksi lasten opettajille ja kavereille tai pakettikoristeiksi ja jos niitä sattuu jäämään yli, lopuista tulee koristeita kortteihin.
Eihän se tähän jäänyt, keksin, että tällaisista sydämistä tulisi kivat korvikset jouluksi. Ensin ohutta punaista virkkauslankaa. Punaisten pikkusydänten leveys on puolentoista sentin luokkaa. Halusin isommat. Seuraava kokeilu oli valkoisella, vähän paksummalla virkkauslangalla, nekin liian pienet. Kolmanteen kokeiluun valitsin tyttöjen pipoista ylijäänyttä paljettilankaa. Nyt koko alkoi olla sopiva.
 Sekä kukat että sydämet on tärkätty liima-vesiseoksella.
Tässä vielä lähikuva liilasta sydämestä. Ikävästi paljetit pyrkivät nurjalle puolelle, vietin tovin ujuttamalla niitä työn läpi oikealle puolelle. Näin on parempi.

Ei se jäänyt vielä tähänkään, virkkasin toisenkin satsin kaksivärisiä sydämiä, ne jäivät vielä eilen kuivumaan tärkkäyksen jälkeen. Jokohan nyt alkaisi riittää... Saas nähdä.

Ei kommentteja: