lauantai 12. toukokuuta 2012

Baktus ja Laine-sukat

Ravelryn perinneneuleryhmässä alkoi mielenkiintoinen tempaus, jossa tarkoituksena on yhdistää Baktus-huivi Mary Oljen tai Eeva Haaviston malleihin. Ilosilmukan ensimmäinen ratkaisu on tällainen:
Ihan perus-Baktus Novitan Polusta, reunaan lisäsin pitsin Mary Oljen kirjasta "Uusia ja vanhoja virkkuupitsejä". Kirja on ollut minulla jo pari vuotta, mutta juuri mitään en ole siitä vielä tehnyt. Suurin syy siihen on, että kirjassa ei juuri ohjeita viljellä. Siinä on valokuvia pitseistä, ohjeena lähinnä maininta, että kyllähän virkkaaja tästä näkee, miten pitsi on tehty.  
Tässä vielä lähikuva pitsistä. Eikös tästä nyt näe, miten se on tehty ;) Sen verran Olki antaa vihjettä tähän kaaripitsiin, että pylväissä on kolme langankiertoa. Tykkään joka tapauksessa Baktuksestani niin paljon, että melkein harmittaa, että ollaan jo näin lähellä kesää, ja villahuivien käyttö jää väkisin vähemmälle. Seuraava Baktus on vielä idean asteella, saa nähdä, tuleeko kokeiltua ihan jotain muuta.

Tipun jalka on kasvanut taas ulos villasukista. Kovin paljon villasukkia ei tule käytettyä, meillä ei niitä sisällä yleensä tarvita ja vähän nahkeasti ne tuntuvat kengän allekaan lapsilla menevän. Sen verran tarvista sukille toki aina on, että onhan niitä oltava.
Tipun uudet sukat olen tehnyt seiskaveikasta, siinä kun sattui olemaan niin kovin mieluinen turkoosi väri. Aaltomaisesta koristekuviosta johtuen sukat saivat nimekseen Laine.
Tällä kertaa tein ihan perinteisen vahvistetun kantapään. Silmukoita oli yhteensä 44 (lisäksi nuo kuvioneuleen 3 s), puikot 3,5 mm. Näillä mitoilla tuli Tipulle ihan sopivat.
Vielä kuva mallineuleesta. Kolme kuviosilmukkaa olen neulonut vain joka toisella kerroksella, nostanut neulomatta joka toisella. Tällaiset neuleen pinnalla kulkevat silmukat eivät kasvata neuleen leveyttä, sen vuoksi lisäsin ne joustinneuleen jälkeen ja kavensin kärkikavennuksessa pois ylimääräisinä, siis aina yhdessä nurjan silmukan kanssa.

3 kommenttia:

Leena kirjoitti...

No on iloinen ja kiva huivi! Minäkin tykkään. Kas kun itse hoksannut tuollaista virkausmahdollisuutta. Mutta sinä teit sen, hienoa.

Päivikki kirjoitti...

Hieno idea ja kaunis lopputulos! Saankohan mie mitään aikaan?

Ilosilmukka kirjoitti...

Voi kiitos! Kyllä kehuja on aina kiva saada :D