sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Pannulappuja tilkuista

Tein pari pannulappua tilkuista, kun piti tehdä mallitöitä helpoista, aloittelijalle sopivista töistä. Pannulappu on todellakin siitä hyvä aloitustyö, että siinä tehdään kaikki samat työvaiheet kuin isommassakin vanutikatussa tilkkutyössä, pienessä mittakaavassa vain. Lupasin pannulaput anopille ja hän toivoi, ettei niissä olisi kovin vaaleita värejä. Ei sitten näy niin lika.
Ensimmäinen pannulappu on tehty neljästä kaitaleesta, jotka ensin ompelin  yhteen. Sen jälkeen leikkasin työn taas neljään kaitaleeseen, ja yhdistin uudelleen.  
Toisen tein ompelemalla kaksi neliötä oikeat puolet vastakkain kahdella tikillä yhteen, siten että tikkien väliin jää kaksi kertaa saumanvara ja niiden välinen linja menee kulmasta kulmaan. Sen jälkeen tikkien välistä saksilla poikki, ja lopputuloksena on kaksi kahdesta kolmiosta muodostuvaa neliötä. Kaikenlaista tällaista fuskausta sitä oppii, kun aika on kortilla ;)
Ravelryn perinneneuleryhmässä on menossa mielenkiintoinen tempaus, jossa neulotaan baktus-huivi yhdistettynä Mary Oljen tai Eeva Haaviston malleihin. Ilosilmukkakin innostui haasteesta ja ensimmäinen baktus alkaa olla melkein valmis. Harmi vaan, että lanka loppui - tyypillisesti - vähän kesken. Eihän tässä auta, on haettava uusi kerä. Miten Olki/Haavisto sitten yhdistyy aina oikein neulottavaan baktukseen, se onkin sitten uuden postauksen aihe!

Ei kommentteja: