torstai 3. maaliskuuta 2011

Palmikkoliivi

Näitähän on viime aikoina nähty. Neuleliivejä nimittäin. Suuressa Käsityölehdessä oli yksi malli ja Novitalla omansa. Ja varmasti monella muullakin. Ja tässä on Ilosilmukan palmikkoliivi:
Malli on ihan oma. Tällaisia palmikoita on kyllä varmasti joku toinenkin tehnyt jossain muualla, samalla tai eri silmukkamäärällä.
Ja tässä takaa. Helmaan tein muutaman kerroksen joustinta tuolle sileäneuleiselle osalle. Lanka on parin vuoden takaista sävy-Woolia. Ostin alennusmyynnistä jemmaan. Harmaa ei oikein ole mun väri, tykkään värikkäämmästä, mutta tähän se kyllä sopii. Ja liiviähän passaa sitten pitää värikkäämpien paitojen kanssa. Lankaa taisi kulua 500 grammaa. Muistaakseni ostin 600 grammaa ja kaksi kerää jäi yli.
Vielä vyön kanssa. (Juu, pitäisi ostaa kivempi vyö...) Tykkään kovasti! Ainoa, mikä pikkuisen harmittaa on se, että tyhmänä aloitin vanhasta tottumuksesta tämän alareunasta. Olisi kannattanut aloittaa yläpäästä, niin olisin voinut tehdä vähän pitemmän, kun lankaa kerran oli. Oikeasti en vielä aloittaessani viitsinyt laskea yläpäähän tulevia kavennuksia, alareunasta kun sai aloittaa koko silmukkamäärällä ja tehdä suoraa ilman kavennuksia vähän aikaa. Se matalin aita...
Tässä vielä tarkempi kuva selästä, näkyy mallineule paremmin. Oli kiva tehdä oikein olan takaa palmikoita pitkästä aikaa. Alku oli hankalaa, silmukoita oli lähemmäs neljääsataa ja siitä kun piti laskea silmukka silmukalta 3 n, 6 o, 3 n, 12 o, 3 n, 6 o, 3 n, 3 o, 6 n... Laskut meni tietysti sekaisin, toisella kerroksella pyörittelin sitten ekan kerroksen silmukat oikein päin. Sitten kun sain työtä tehtyä sen verran, että mallin näki työstä, homma helpottui huomattavasti.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi tyylikäs liivi! Kelpaisi varmasti monelle muullekin ;)