maanantai 28. maaliskuuta 2011

Tiskirättejä

Kuumeisella päällä ei tunnu muuta syntyvän. Pitkän kuumeilun syykin löytyi, kun tarpeeksi tarkkaan tutkittiin: poskiontelontulehdus. Antibioottikuuri tuntuu tehoavan ja huomenna pitäisi vääntäytyä vaihteeksi töihin. Johan tässä melkein kaksi viikkoa ehti mennäkin. Mutta niitä tiskirättejä! Tässä tiskirätti nro 1 lähikuvassa. Keskellä pieni kukkanen, muutamia juustovormuraitoja ja kiinteitäsilmukoita. Alla sama kokonaisena.
Tiskirätti nro 2: keskellä sama pieni kukka. Tämä on varsinainen jämälankamalli, lopetin tähän työhön kolme lankakerää.
Tiskirätti nro 3: edestakaisinneuletta keskeltä aloittaen. Lanka on jotain vuosia varastoitua merseroimatonta puuvillaa, nimestä ei ole aavistustakaan. (On muuten sama lanka, jonka viimeiset rippeet löytyy tuosta ylemmästä kuvasta keskeltä.) Raitalanka on Tennesseetä, joka merseroituna ei varmastikaan ole paras vaihtoehto tiskirätteihin.
Tiskirätti nro 4: kahden kerroksen helmineuletta ja korinpohjaneuletta.
Tiskirätti nro 5: oikeita ja nurjia silmukoita vinoraitoina.
Tiskirätti nro 6: korinpohjaneuletta minikoossa (2 o, 3 n, yhden ruudun korkeus 3 krs), keskellä sydän sileää oikeaa.
Navysininen on vähän outo väri tiskirätteihin, mutta sitä minulta löytyi sopivaa laatua kerän verran. Nämä pitäisi varmaan pestä ensin koneessa, näin uutena langasta tuntuu irtoavan aika lailla nöyhtää. Aika näyttää, kuinka käyttökelpoisia nämä sitten ovat.

Ei kommentteja: