keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Tossuja ja tiskikonetta

Kevät vaikuttaa kummallisella tavalla. Valkoinen astianpesukone alkoi loistaa niin silmiinpistävästi, ja oli pakko vähän sisustaa. Vanhat tarrat pois ja roskiin. Mustaa kontaktimuovia oli jäljellä tasan näin pitkästi:
Pahvisten sablonien avulla piirsin kukkaset muovin taustapuolelle suojapaperiin ja leikkasin kirurginveitsellä irti. Sitten vain muovi kiinni koneen kanteen. Helposti tämä tukeva muovi kiinnittyi ilman ryppyjä. Onpahan nyt ainakin erinäköinen kuin ennen. Taidan seuraavaksi vetää mustan muovin koko kanteen. Ehkä ensi keväänä sitten.
Ne tossut sitten. Tytöt valitsivat kumpikin omiinsa mieleiset värit. Tässä Tipun valinta. Raitalanka on sateenkaariseiskaveikkaa, muut nallea. Jotkut ovat sanoneet tuon väristä seiskaveikkaa lähes nallen vahvuiseksi, minun keräni oli kyllä selvästi nallea paksumpaa. Silmukkamäärää en enää muista, mutta tein sateenkaarilangalla silmukan ja kaksi kerrosta vähemmän kuin nallella.
Pupun tossut ovat tämän väriset. Sateenkaarilanka tuntuu olevan tyttöjen mieleen. Pupun tossuissa tein saman silmukka- ja kerrosmäärän molemmilla langoilla. Pupu oli sullonut tossunsa täyteen leluja, ja kun esitin, että jos otettaisi lelut pois ja laitettaisiin tossut jalkaan, vastaus oli: "Ei pysty." No ei väkisin. Saatiinhan nämä kuvattua näinkin.

Ei kommentteja: