keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Voitaisiin jo vaihteeksi parantua!

Flunssaa on siis liikkeellä. Sellaista sitkeänsorttista. Poika aloitti toissa viikon perjantaina, minä seurasin viime viikon tiistaina, Tipu keskiviikkona ja Pupu sunnuntaina. Isäntä on ollut enemmän tai vähemmän kunnossa - yleensä vähemmän. Ilman kuumetta tosin. Poika pääsi jo eilen kouluun, Tipu ja minä kuumeillaan edelleen. Pupu taisi päästä kaikkein vähimmällä, parin päivän kuumeilulla. Täytyy kyllä sanoa, että reilun viikon minimitekemisten jälkeen alkaa jo Ilosilmukkaa kypsyttää. Tartteis päästä jo raksalle, kohta alkaa jo tehdä mieli jopa töihin! Jokailtainen kuumeilu vain vie voimat. Olen yrittänyt aloitella jo useampaa käsityötäkin, mutta en jotenkin saa suunniteltua mitään järkevää. Purkuun menee. Lopulta päädyin tekemään tiskirättejä, niiden suunnittelu sentään onnistuu.
Nämä tekeleet on suunniteltu jo ennen kuumeilua. Tipun lapaset. Sateenkaariseiskaveikkaa ja luonnonvalkoista Nallea. Simppeli mallineule muodostuu oikeista ja nurjista sekä neulomatta nostetuista silmukoista. Tämä mallineule sopisi kyllä paremmin neulottavaksi tasona kuin pyörönä, mutta tulipahan tehtyä näinkin. Saumaa en viitsinyt kuitenkaan lapasiin tehdä.
Tipun mohair-bolero. Alkuperäinen suunnitelma oli kyllä ihan erinäköinen, mutta ei kerrota sitä kenellekään! Ensin neuloin pitsineuletta suorakaiteen muotoisen kappaleen, josta ompelin sitten vähän matkaa päistä kiinni hihoiksi. Sen jälkeen poimin silmukat tuosta etu- ja takareunasta ja neuloin lopulla lankaa joustinta. Lisäsin silmukoita niskassa, selässä ja molemmissa etureunoissa.
Takapuolelta malli näkyy paremmin. Minulla oli 150 grammaa lankaa, josta suunnilleen puolet meni suorakaiteeseen ja toisen puolen käytin reunukseen. Bolero tuntuu olevan mieleinen, se on ollut päällä valmistumisestaan asti.

1 kommentti:

Tintti kirjoitti...

Kauniit tumput!
Miks tuo sateenkaari seiskaveikka näyttää niin pahalta siellä hyllyssä, etten saa sitä ostettua vaikka yrittäisinkin...