lauantai 19. helmikuuta 2011

Palatossut

Välityönä tein kahdeksan neliön palatossut. Ohje löytyy aikakin käspaikan sivuilta.
Tipun 30 nron jalkaan tossut ovat vähän reilut. Koristeeksi virkkasin kukkaset, pääosin sen takia, että tulee jotain postattavaa Virkkausringin kukanvirkkaustempaukseen. Ja onhan nuo sievemmät näin.
Pohjiin laitoin jarrut sillä Regian nestemäisellä lateksilla. Tossut menevät syntymäpäivälahjaksi. Toivottavasti ei ole kovin suuri pettymys vastaanottajalle... Eilen illalla kymmenen maissa, kun levittelin tuota lateksia, tulin kämmentäneeksi sen verran, että pudotin tossun lattialle ja toisen tekeleen päälle. Huhhuh. Tulipa testattua tuon aineen pois lähtevyyskin. Lattiasta lähti helposti kostealla pyyhkimällä, neuleesta ei niinkään helposti. Heti kiikutin sotkeutuneen neuleen lavuaariin ja pesin lämpimällä vedellä. Keskeneräistä neuletta on vähän niin vaikea kunnolla pestäkään. Kaikki väri ei lähtenyt. Onneksi tahrat ovat nurjalla puolella. Olisi ollut vaikea selittää, miksi minulla on harmaassa palmikkoliivissä punaista lateksia etukappaleessa...
Lankana Nalle, puikot 3 mm ja silmukoita 20. Sen verran olen muuttanut mallia, että kiinnitin palat tossujen muotoon jo tehdessä. Ei tarvinnut sitten ommella saumoja. Siistimpi ja joustavampikin näin tulee.

Ei kommentteja: