torstai 3. helmikuuta 2011

Vaihteeksi raksalla

Otsikon mukaan nyt ollaankin vaihteeksi raksalla. Käsitöistä tässä postauksessa ei juurikaan puhuta. Tuli nimittäin aloitettua sen verran suurempi käsityö, että se ei taida ihan lähiaikoina valmistua. Raksalla sen sijaan tapahtuu koko ajan - tahti ei vain ole näin töiden, opintojen ja perhe-elämän ohella päätä huimaava.
Mainitaan nyt vielä, että uuteen kotiinhan muutettiin toissa vuoden marraskuun lopulla. Tällä hetkellä käytössä on kaksi makkaria, tupa, keittiö, kodinhoitohuone, kylppäri, sauna ja WC. Olen muuten rehellisesti sitä mieltä, että kaksi makkaria ja yksi WC on liian vähän viidelle henkilölle. Kellarikerros ja alakerta on likimain valmiina, ne surullisenkuuluisat listat tietysti puuttuvat melkein joka paikasta.
Näiden kanssa sitä on viime aikoina tullut puuhasteltua. Yläkerran portaat saatiin isän verstaalta kotiin. (Joka perheessä pitäisi olla ainakin yksi puuseppä, meilläpä on!) Levitin porrasosat Pojan huoneeseen. Reisilankut ja askelmat on maalattu valmiiksi, kaiteiden osien maalaus on aloitettu. Kaksi maalikerrosta osiin ympäriinsä kuivumisaikoineen kestää vähinään neljä päivää. Maalaus on minun hommia. Pahvin alla on vielä käsittelemätön lankkulattia.
Tipun huone näyttää tältä. Seinät on melkein levytetty, tasoitus on myös minun hommia ja on kesken. Lattialankut ovat menossa lattialle, se on Isännän hommia. Lattia löytyy täältäkin.
Pupun huone toimii tällä hetkellä lähinnä työkaluvarastona. Se on melkein levytetty ja pikkuista vaille tasoitettu. Meidän molempien hommia. Täällä pääsisi kohta vaikka vetelemään pohjamaalia seinille. Ja se lattia, se lattia.
Meidän makkarista puuttuu vielä lattia. Kipsilevypino pitäisi nostella ensin seinälle, niin ei tarvitsisi kelkkoa sitä mihinkään muualle. Isännän hommia, ja sen jälkeen mun.
Aulan levytystä on vähän aloiteltu, täältä puuttuu vielä lattiasta lämmötkin.
Siltä näyttää vintillä. Nykyään käynti on vielä ulkokautta, toiveissa on, että saataisiin yläkerran portaat parin viikon päästä käyttöön. Elämä kävisi taas vähän helpommaksi.

Ei kommentteja: