tiistai 30. marraskuuta 2010

Pukin pajalla

Pukin pajalla on askarreltu tällaisia viime aikoina:
Elefantti seiskaveikkaa. Tulikin mukavan norsumainen norsu, kun ottaa huomioon, että tämä oli ensimmäinen lajiaan ja ilman ohjetta tehty.
Tilkkulaatikosta pyrähti tällainen lintuparvi. Tipu sai valita koristeet ja sieviähän näistä tuli. Kaava on marras-joulukuun Suuresta käsityölehdestä. Lehdessä linnut oli tehty tilda-kankaista, minä kaivelin sen sijaan tilkkulaatikoita. Linnuista löytyy paria vanhaa pöytäliinaa, verhoja sekä lyhennettyä paidan helmaa.
Vielä lähikuva yhdestä linnusta. Nokat ja silmät väritin tussilla, kaulapannan liimasin kuumaliimalla niskasta kiinni.
Tällaisen sydämenmuotoisen pannulapun olen nähnyt joskus vuosia sitten jossain käsityölehdessä, luultavasti Suuressa käsityölehdessä tämäkin. Tällä puolella keskellä on halkio, josta voi työntää käden sisään, vähän niinkuin patarukkasessa.
Takapuolella on vähän yksinkertaisempi kuosi. Tämäkin kangas on tilkkulaatikosta, taisi olla edellisessä elämässään essu.
Tämä rasia sitten. Tämähän on sellainen sydämenmuotoinen Geisha-konvehtirasia. Maalasin raksalta jääneellä sisämaalilla sisä- ja ulkopuolet. Kannen sivuihin kiinnitin decoupagelakalla punaisen silkkinauhan.
Kannen keskelle kiinnitin samalla lakalla pienen virkatun sydämen. Huomenna alkaa joulukuu, joten pajalla pitää kiirettä vielä vähän aikaa.

Ei kommentteja: