keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Kransseja

Pidettiin naapurin emännän kanssa kranssi-ilta. Lapset kaitsivat toisiaan alakerrassa ja me mammat teimme kransseja tuvan pöydällä. Minun osaltani saldo oli tällainen:
Viime syksynä sain äidiltä kauniin ruusunmarjakranssin, joka on palvellut pihasaunan ovessa siitä asti. Nyt alkoi olla aika uusia koriste. Yläkuvan kranssissa on pajupohja, koristeena on rautalankaan pujoteltuja satsumankuorenkappaleita (juu, meillä on syöty satsumia) ja kuivattuja omenarenkaita. Yläreunaan liimasin punaisen rusetin tuomaan vähän väriä. Toivottavasti linnut eivät syö kaikkia koristeita!
Tämä valokranssi on menossa kuistin seinään ulko-oven viereen. Pohja on letitetty pitkistä heinistä.
Tässä vielä lähikuva koristeesta. Muovisia pikkuomenoita, katajanoksia ja ohueen rautalankaan pujotettuja helmiä.
No sitten. Olen ripustanut pihan vanhaan omenapuuhun kaksi lintulautaa. Puussa pyörii nykyään parikymmenpäinen tiaisparvi, puolen tusinaa punatulkkua sekä muutama närhi. Hömötiaiset ovat kiitollisia kuvauskohteita, ovat niin kesyjä. Kranssi-illan jämistä pyöritin vielä linnuille pari pikkukranssia.
Niitä satsumankuoria. Saavat linnut syödä, jos maistuu. Ja ei, en ole pessyt kuoria, lintuparat joutuvat nyt syömään ne pesemättöminä.
Loput kuivatut omenarenkaatkin pujotin rautalankaan. Ainakin syksyllä omenat kelpasivat linnuille, saa nähdä, miten on näin talvella.
Kävin hakemassa puskasta muutaman pajukepin ja tein talipalloillekin telineen. Pajut eivät kyllä kestä oravanhampaita, toivottavasti pallot säästyvät linnuille.
Nyt on pihalinnuilla evästä!

Ei kommentteja: