torstai 4. marraskuuta 2010

Mollamaija palelee...

...lämmin nuttu sille tee, taisi lukea vanhassa aapisessa. Tällä kertaa mollamaija ei tosin saanut nuttua vaan mekon. Nuttu voisi kyllä olla kiva mekon päällä, hmm... Räsynukke siskoineen tuli postattua jo aikaisemmin. Sisko vielä odottelee omaa mekkoaan. Tämä mekko lähtee myös Virkkausringin pehmotempaukseen. Lankana oli Rose Mohairin jämiä ja vähän Nalle Coloria.
Tipun koulu osallistuu Radio Dein Paljaat sormet -keräykseen. Pitihän sinne parit lapaset tehdä. Isommat on suunnilleen Tipun kokoa, pienemmät taitaisivat mennä Pupulle. Pupun käsi on kyllä niin pikkuinen, että ne lapaset, joita Poika ja Tipu ovat pitäneet tuon ikäisinä, ovat kyllä vielä aivan liian isoja. Olisiko nuo vihreät sitten vaikka 1-2 ja punaiset 7-8 vuotiaalle. Seiskaveikkaa.
Punaisissa tein joustimen 3 o 3 n, ja ristin oikeita silmukoita niin, että niistä tuli pikkuinen palmikko. Yksi palmikko jatkuu lapasen kärkeen asti. Kiva malli, tällaisia kolmen silmukan minipalmikoita tulee varmaan tehtyä vielä myöhemminkin. Omasta päästä päättelin mallin, mutta varmasti joku muu jossain muualla on päätellyt samoin.
Meillä on ongelma: Pojan vaatteet. Mittaa alkaa olla 180 senttiä, eikä kasvamisen loppua näy. Tähän kun ynnätään kapea, poikamainen vartalo, pitkät raajat ja murrosikäisen maku, sopivien vaatteiden löytäminen on todella vaikeaa. Nuorten senttikoot loppuu yleensä 170, niissä olisi mitoitus kohdillaan, mutta ne ovat tietenkin auttamatta liian pieniä. Miesten malleissa löytyy kyllä tarpeeksi pitkiä, mutta koko on yleensä silloin jotain 54 ja leveys kaksi kertaa Pojan leveys. Kaiken lisäksi vaate pitäisi olla vielä sellainen, että se näöltää kelpaa Pojalle. Sen verran vastarannan kiiskeä Pojassa on, että nuorisomallistoista ei yleensä löydy kelpaavia. Ja tähän lisätään vielä se, että Poikaa ei saa vaateostoksille kuin pienellä pakolla. Tilanne on vielä vaikeampi kuin Tipun vaatteiden kanssa. Suorastaan pelottaa etukäteen, että mistä löydetään Pojalle takki talveksi. Huomenna lähdetään etsimään ensimmäisestä paikasta.

Ei kommentteja: