sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Sukkia ja mekkoja

Vielä yhdet sukat myyjäispöydälle. Koko näissä on siinä kolme-neljävuotiaalle. Seuraavaksi on tulossa taas jotain omalle porukalle.
Viimeisiä viedään ompeluksissakin tältä erää. Lauantaina meillä oli anoppi katsomassa lapsia ja tekemässä huushollia, appiukko heilumassa raksalla minun ja isännän kanssa ja Pojan kaveri viikonloppukylässä, ja tarvittiin tuvan pöytää ruokapöydäksi. Keittiön pöytään ei oikein kahdeksaa mahdu. Minun piti siis raivata ompeluvehkeet pois tuvan pöydältä. Sainkin jo kankaat loppumaan. Viimeinen ompelus tällä kertaa oli mekko ihan itselle.
Mekon kaava on Suuren Käsityölehden numerosta 7/2010. Edellisestä mekosta viisastuneena tein isomman koon. Malli on alunperin lyhythihainen kesämekko. Jatkoin hihat pitkiksi ja laitoin hihansuihin kuminauhat. Muutenkin tätä on tarkoitus pitää näin farkkujen tai legginsien kanssa, joten ihan kesämitoituksella saattaisi tehdä tiukkaa.
Vielä takapuoli. Tätä voisi pitää vakka sukkisten kanssa napit kiinni, mutta silloin pitäisi etsiä vaikka kapea musta vyö vyötärölle. Luulisin, että tätä tulee käytettyä enimmäkseen housujen päällä ja napit auki. Kangas on Eurokankaalta ostettua flanellia. Tipukin sanoi kankaan nähdessään: "Se on ihan sun näköistä!" Viisas Tipu :)

Ei kommentteja: