perjantai 8. lokakuuta 2010

Sukkaset

Tein Pupulle uudet sukat Tico ticosta. Vanhat kävivät pieniksi. Näköjään postasin ne tammikuussa, joten vauhdilla tuntuu kaksivuotiaan jalka kasvavan. Vanhat sukat ovat nyt niin mieluisat, että piti tehdä uudet tilalle. Liian pienten sukkien kanssa tahtoo uhmaikäiseltä tulla kiukkua, kun kantapäät eivät pysy paikallaan. En viitsinyt laittaa raitoja kohdilleen, minua ei yhtään haittaa tällainen eriparifiilis lasten sukissa.
Varren joustimen tein ristityillä silmukoilla, niin tulee vähän sievempi. Muuten nämä on ihan perus-varresta-aloitetut-vahvistetulla-kantapäällä-sukat.

Äiti käväisi shoppailemassa Kauhavan kangasaitassa. Sen seurauksena minunkin lankavarastoni näyttää taas joltakin. Jopa se olikin surkean näköinen. (Ja sitten, kun saan nämä neulottua, voin hakea äidiltä lisää :) Äidin shoppailujen ja ahkeran ravelryssä surffaamisen seurauksena to do -listasta on tullut ihan kiitettävän pituinen. Ensin pitäisi tehdä Tipulle kullanvärisestä pörrölangasta pikkuponcho, jolla päivitetään garderobi talven juhlakaudelle. (Saa nähdä, pitääkö Pupulle tehdä samanlainen.) Sitten varmaan äidille villatakki, jonka lupasin lankoja vastaan. Mallikin on jo valittu. Listalta löytyy myös iso ja lämmin huivi itselle, siitä on jo suunnitelma päässä, mallineuletta vielä etsiskelen. Novitan syksyn lehdessä oli kaunis villatakkimalli, johon langatkin olisi jemmassa, se on tarkoitus aloittaa itselle, kunhan ehdin. Lisäksi pitäisi tehdä tytöille kaulurit tai Pupulle voisin oikeastaan tehdä sellaisen, jossa on pipo ja kauluri yhdessä. Pukinkonttiin voisin näperrellä parit cousteau-pipot ja parit huovutetut töppöset. Lisäksi tytöt tarvitsevat vielä pikkuneuleita (ainakin Pupu villasukat ja lapaset, Tipukin ehkä lapaset) ja Pojallekin voisi tehdä vaihteeksi uuden pipon. Niitä pitäisi tehdä sitten jossain välissä. Semmoisia suunnitelmia. Onhan se hauska nähdä vaikka vuoden vaihteessa, mitä näistä oikeasti on tehty ja minkä tilalla on tehty ihan jotain muuta!

3 kommenttia:

famu kirjoitti...

Taidan olla ensi kertaa täällä.Selailin pitkään sivujasi ja monenlaisia kivoja kädentöitä löysin.Olet monipuolinen taitaja.Tikkutöitä,virkattuja liinoja,suuritöisiä neuleita, neuleita lapsille ym.ym.En onnistunut löytämään kirjoneulelapasista virhettä,vaikka sellaisen sanoit niissä olevan.- Hyvää alkavaa viikkoa Sinulle.Liitän blogisi seurattaviini.

famu kirjoitti...

"tikkutöitä"...tarkoitin tietysti tilkkutöitä.:):)

Ilosilmukka kirjoitti...

Kyllä niistä vain virhe löytyy ;) Kiitos paljon kivoista kehuista :)