perjantai 22. lokakuuta 2010

Puikot ojennukseen

Jopa tässä ehti aikaa vierähtää sitten edellisen postauksen. Puikoilla on ollut vähän isompi työ, enkä ole viitsinyt keskeneräisestä kuvia laitella. Nyt työ on jo pingotuksessa, siitä kuvia sitten, kun saan sen toimitettua vastaanottajalle. On tämä ollut kummallinen kymmenen päivää, kun mitään postattavaa ei ole tapahtunut tai valmistunut. Yleensä meillä ehtii sattua jotain näin pitkän ajan kuluessa. Vaihteeksi rauhallista!

Ensin anopille tyynynpäällisiä. Neljä valkoista ja kaksi mustaa. Hohhoijaa.
Vanha puikkojen säilytyspussi tuli tiensä päähän. Se oli sellainen seinälle ripustettava versio, jossa oli tilaa sukkapuikoille. Seinällä roikkuessaan se jotenkin toimi pyöröpuikoillekin, työnsin toiset päät pussiin ja toiset jäivät roikkumaan. Käsitöille vain ei ole ollut omaa tilaa sen jälkeen, kun muutimme maalle pari vuotta sitten, enkä ihan makkarin seinällekään viitsi puikkopussia ripustaa. Kenkälaatikon pohjalla pussi ei oikein ajanut asiaansa. Kyllästyin viimein puikkosekamelskaan. Muutama tunti ompelua, ja lopputuloksena oli tällainen "kirja".

Kansi:
Kannen välissä on vanua, tikkasin painokuvan mukaan melko tiukkaan, jotta kannesta tuli vähän tukevampi.
Sivusta:
Yläpäässä (tässä oikealla) on tuollainen lärpäke, mikä taitetaan "sivuista" yli, etteivät puikot karkaa, jos pussi joutuu ylösalaisin.

Sisältä:
"Kirja" sisältää kuusi lehteä, siis kaksitoista sivua, joissa kussakin on kapea pussi sukkapuikoille ja leveämpi pyöröpuikoille. Lisäksi etu- ja takakannessa on kahdeksan kapeaa pussia sukkapuikoille, pari niistä tikkasin lyhyemmiksi, jotta saan virkkuukoukut ja palmikkopuikot samaan pakettiin. Puikkokoon kirjoitin kynällä painokankaan valkoiseen osaan. Saapas nähdä, pysyvätkö puikot nyt järjestyksessä. Sen verran reilusti tilaa pussiin tuli, että viimeiset sivut ovat vielä tyhjillään. Pitäisiköhän hankkia lisää puikkoja?

Käydäänpä välillä raksalla.
Tällaista on vintillä. Eristykset on tehty ja Isäntä on kopistellut väliseinärunkoja paikoilleen. On tässä vielä työmaata...

1 kommentti:

PikkuUnelmia kirjoitti...

Tosi hyvä idea tuo puikkokirja! Varmasti kätevä!