torstai 13. elokuuta 2009

Hiiret hyppii pöydällä

Meiltä kuului keittiöstä eilen illalla kummaa rapinaa. Mieleen jo tuli, että ei kai meille ole tullut hiirtä sisälle. Yleensähän ne pakkaavat ihmisasuntoihin vasta syksyviileiden tullen. Ei kai nyt näin aikaisin...
Kuinka ollakaan, hiirihän sieltä löytyi. Oli varmaan tullut komeron nurkasta sisälle ja piileskeli nyt hellan alla.
No mutta! Niitähän on toinenkin! Eivätkä mokomat mene edes komerossa vireessä oleviin nakkeihin.
Asetuin kameran kanssa väijyyn nurkalle. Hetken päästä hiiriä oli jo kokonainen lauma nakertelemassa sulassa sovussa Pupun pöydän alle hylkäämää rinkelinkappaletta.
Kohte huomasin liikettä pöydän päälläkin. Tällä kertaa syyksi paljastui pieni pupujussi, joka oli jostain syystä eksynyt sisälle ja piileskeli nyt maljakon takana.
Yhä kummallisemmaksi juttu muuttui, kun huomasin, että kaakaopurkin oli vallannut lauma possuja. Sopiiko tänne kohta sekaan itse enää ollenkaan?!
Tässä vielä yhteispotretti koko jengistä. Hiirten ohje on täältä, possujen täältä ja pupun täältä. Annoin tytöille hiiret mieheen ja Pojalle tietysti possun. Loppuporukka menee jemmaan odottamaan uutta kotia.

Koulut alkoivat meilläkin. Poika aloitti yläasteen ja Tipu eskarin. Me täällä Pupun kanssa opetellaan olemaan kaksistaan. Rauha maassa!

Ei kommentteja: