tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pääsiäishommia

Mikäs se tässä? Sehän on omenapuun kuivunut vänkkyräoksa. Mutta mitä se tekee sisällä? Odottaa tietysti sitä, että maalaan sen valkoiseksi ja pinkiksi ja koristelen timanteilla ja pääsiäismunilla. Mitäs muutakaan!
Tällainen pääsiäispuusta tuli:
Koristeita on - ööh - tarpeeksi. Tipun ja Pupun mielestä minimalismi ei todellakaan ole in. No, näin pääsiäisen jälkeen koristeita oli enää vähän vähemmän. Suurin osa suklaamunista oli jotenkin mystisesti kadonnut. Kohta riisun puusta pääsiäisjutut pois ja se saa roikkua toistaiseksi tuvan katossa. Laittelen siihen sitten koristeita vähän ajankohdan mukaan. Tässähän on tulossa vielä ainakin Tipun synttärit ja vappu.

Pupu rakastaa hämähäkkejä. Löysin Ravelrystä hämähäkkikuvioiset villasukat ja nappasin niistä koristeet Pupun pipoon. Takapuolella keikkuu langoissaan monta pikkuhämähäkkiä...
... ja etupuolella yksi iso.
 Tässä vielä kuva päälaelta. Pupu muisti esitellä pipoaan kaikille tutuille, jotka sattui tapaamaan. Taitaa olla mieleinen.
Tämä taisi löytyä Niksi-Pirkasta: huovutusvillaa laitetaan yllätysmunan sisällä olleeseen, rei'itettyyn koteloon ja kotelo pyykinpesukoneeseen. Tässä kokeessa toisessa kotelossa on isompia ja toisessa pienempiä reikiä.
 Lopputuloksena oli kaksi pientä huopahelmeä. Isommat reiät toimivat paremmin. Helmet ovat vielä melko pehmeitä, taidan nakata ne toiselle kierrokselle pyykkiin ilman koteloita. Tämähän taitaa toimia!
Semmoisia askarteluja tällä kertaa! Huopahelmiä ainakin on tulossa lisää, mutta mitä muuta, sitä en tiedä vielä minäkään. Pitäsi varmaan aloittaa joku isompi neule, niin ei tarvitsisi aina miettiä, mitä seuraavaksi tekisin. Tai itse asiassa aloitin jo, mutta en tykännytkään ja purin pois.

1 kommentti:

Anu kirjoitti...

Aivan ihgu pipo !